Fredag passerte lengden på det nedlagte røret 200 km. Hele ruten på bunnen av Østersjøen fra den polske kysten til den danske øya Sjælland skal være 275 km lang. Det var den siste rette linjen.
Dette er gode nyheter for vår energisikkerhet, for i juni ble byggingen av gassrørledningen i Danmark stoppet. Det tok flere dager, hvoretter Miljøstyrelsen godkjente fortsettelsen.
Se også: St. Nicholas Day. Et uvanlig funn i boligbygging
Regjeringens fullmektig for strategisk energiinfrastruktur Piotr Naimski hevdet at det fortsatt er en sjanse for at Baltic Pipe-gassen kan strømme neste høst.
– Dette er ikke i faresonen, og den fysiske leggingen av gassrørledningen på bunnen av Østersjøen bør være ferdig til høsten – sa Naimski 22. juni.
Den nye gassrørledningen vil bli lagt av Saipem Groups Castorone- og Castro Sei-skip. Den polske overføringssystemoperatøren Gaz-System er ansvarlig for byggingen av denne delen av Baltic Pipe til den danske kysten.
The Baltic Pipe er et strategisk prosjekt som har som mål å lage en ny rute for naturgassforsyning fra Norge til det danske og polske markedet samt til sluttbrukere i nabolandene. Gassrørledningen vil kunne transportere 10 milliarder kubikkmeter. Naturgass årlig til Polen og 3 milliarder kubikkmeter. fra Polen til Danmark.
Kilde:
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»