Ingeniørskoler leder på alle områder. Tre elever deler sine erfaringer og forteller hvordan de fant veien.
Audric, trener for erobring av verdensrommet på Isae-Supaero
Lidenskap for design av systemer innen elektronikk og elektromagnetisme, Audric henvendte seg til en ingeniørskole. «Jeg er også fascinert av å erobre verdensrommet og observere jorden. Så jeg så etter en skole som kunne trene meg i disse områdene. Isae-Supaero passer meg perfekt.» Anlegget, basert i Toulouse (31), tilbyr generell opplæring i romteknologi. «Det lærer oss teknisk og vitenskapelig strenghet.»
Audric er også medlem av CubeSat Club, en teknisk klubb som har som mål å introdusere romindustrien fra et nanosatellittdesignperspektiv. I denne sammenhengen designet han derfor en liten satellitt. «Vi bruker kunnskapen som er tilegnet i klassen under prosjektet vårt, det er veldig formativt.»
Studenten gjør også praksis ved ONERA, det franske forskningslaboratoriet for romfart, hvor han jobber for signalbehandling med drone. «Jeg gir tilbake den vitenskapelige kunnskapen jeg tilegnet meg i det forberedende kurset og supplert med mine forelesninger.» Den unge mannen skal på akademisk utveksling i Norge i begynnelsen av neste skoleår. «Senere vil jeg gjerne jobbe med satellitttelekommunikasjonssystemer,» avslutter han.
også lese
Joséphine, den internasjonale og flerkulturelle dimensjonen ved Insa Lyon
Joséphine studerer maskinteknikk fra Insa Lyon (69). «Jeg var veldig interessert i naturvitenskap gjennom hele skoledagene. Jeg bestemte meg for å gå på denne skolen som en del av integrerte forberedelser. Det var mitt første ønske på kursplattformen.» Den unge kvinnen er veldig tiltrukket av den internasjonale og flerkulturelle dimensjonen til Insa Lyon. Hun bestemte seg derfor for et kurs med engelskspråklige kurs.
«Vi er forpliktet minst seks måneders erfaring i utlandet, i praksis eller i en akademisk utveksling. Etter mitt første år gjorde jeg også et månedslangt internship i California i et lyd- og teknisk ytelsesselskap. Studenten er også den nye presidenten for BDE, «et helt nytt eventyr» som vil gi ham «mye faglige ferdigheter, spesielt i forhold til økonomisk styring og ledelse».
også lese
Hugo har en felttilnærming til Arts et Métiers
I løpet av de to første årene studerte Hugo sammen på Arts et Métiers campus i Châlons-en-Champagne (51). «Det var mitt førstevalg da jeg forlot de etterforberedende eksamenene.» Skolen tilbyr en sterk teoretisk tilnærming med kurs i anvendt fysikk, matematikk, teknologi … «Men jeg studerte også humaniora og prosjektledelse som hjelper meg å komme i gang i yrkeslivet.» Anlegget tilbyr også en mer pragmatisk felttilnærming med oppdagelse av produksjonsmetode eller digital analyse.
Studentlivet ved Arts et Métiers er også veldig dynamisk: finansieringsteamet jobber sammen for å gjennomføre prosjekter. «Det gir første erfaring og mye åpenhet. Selv i små byer kan vi gjøre ekstraordinære ting på campus. ”Hugo vil fullføre sin akademiske karriere med et semester ved Georgia Tech i Atlanta for å oppnå en dobbel grad i mekanikk. «Jeg vil jobbe internasjonalt etter studiene.»
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»