Home » Høye priser i Polen? Det er noe vi betaler mindre for enn andre

Høye priser i Polen? Det er noe vi betaler mindre for enn andre

by Thure Lindhardt

EU-kommisjonen har laget en rapport om priser på Internett-tilgang i 27 EU-land i 2020. Den viser at Internett er billig i Polen og at konvergerende tjenester til og med er de billigste i hele EU.

Når du lager rapporten Mobilt og fast bredbåndspriser i Europa 2020EU-kommisjonen har tatt hensyn til data fra prislistene til utvalgte, største fasttelefon- og mobilinternettleverandører fra 27 land i EU, samt fra Storbritannia, Norge, Island, USA, Japan og Sør-Korea. I tilfelle av Polen, operatører er som UPC Polska, Netia, Vectra, Multimedia Polska Jeg oransje for fasttelefonforbindelser og oransje, P4 Jeg Polkomtel for mobilforbindelser. Prisene ble sammenlignet i euro, inkl Kjøpekraftsparitet.

Utseende: SpeedTest.pl annonserte i november hvilken operatør som hadde raskest Internett
Utseende: Speedtest Global Index september 2021: Internett i Polen og resten av verden

Fast linje internett

Prisene for internettilgang via fasttelefon ble sammenlignet i fem hastighetsklasser: opptil 12 Mb/s, 12-30 Mb/s, 30-100 Mb/s, 100-200 Mb/s og over 200 Mb/s. Prisene for den frittstående Internett-tjenesten og Internett-tjenesten kombinert med fasttelefoni samt fasttelefoni og TV ble analysert separat. Det viste seg at de i enkeltkategorier har de laveste prisene i Polen Vectra og Netia. Detaljer i grafikken nedenfor.

EU-rapport om priser på internett på fasttelefon

Det er imidlertid ikke den billigste i Polen. De laveste prisene i 2020 var i land som Romania, Litauen, Bulgaria Jeg Latvia. De dyreste landene når det gjelder fasttelefonpriser er igjen Kypros, Belgia, Irland Jeg Portugal.

Konvergerende tjenester

I EF-rapporten gjør Polen det enda bedre når det gjelder priser på konvergerte tjenester. Disse viste seg å være de billigste i Polen og i Romania. De dyreste landene er igjen Kypros, Belgia Jeg Portugal.

EF-rapport om priser for konvergerte tjenester

Mobilt Internett

Prisene for mobil Internett-tilgang ble også analysert i flere kategorier, som denne gangen i hovedsak skilte seg ut i mengden data (0,5 GB, 1 GB, 2 GB, 5 GB og 20 GB), uavhengig og i forbindelse med telefonsamtaler. De laveste prisene i Polen var godt under EU-gjennomsnittet.

EU-rapporten priser på mobilt internett

Slik landene med billigst mobilinternett viste seg å være Polen, Romania, Estland Jeg Spania. De dyreste landene er igjen Kypros, Tsjekkisk Republikk, Malta Jeg Litauen.

Utseende: Innen tre år har 100 % polakker tilgang til høyhastighetsinternett
Utseende: PiS ønsker å kontrollere telefoni og Internett. «Retur av staten i Folkerepublikken Polen»

Fotokilde: Shutterstock, EU-kommisjonen

Tekstkilde: EU-kommisjonen, Telko.in

You may also like

Leave a Comment