Home » Medisinens fremtid – den nyeste teknologien: pasienter kan ta et kardiogram selv og behandle noen sykdommer hjemme

Medisinens fremtid – den nyeste teknologien: pasienter kan ta et kardiogram selv og behandle noen sykdommer hjemme

by Thure Lindhardt

Så tidlig som neste år lover utviklerne av de litauiske medisinske teknologistartupene ZIVE og Emplastrum å presentere to viktige innovasjoner – en komplett kardiogram (EKG) diagnostisk enhet og en smart lapp for psoriasis. Pasienter kan bruke begge enhetene alene hjemme.

I følge Žilvinas Jančoras, leder av ZIVE, en mangeårig utvikler av hjerteovervåkingsenheten, vil enheten utviklet av teamet hans for selvregistrering av EKG være knyttet til en mobilapplikasjon. Etter en hjertediagnose med en spesiell enhet, viser smarttelefonen umiddelbart resultater som hjertefrekvens, hjertefrekvens, konduktivitet og annen viktig informasjon.

«Analysen er basert på trafikklysprinsippet: gode resultater, resultater ved anbefaling av kardiolog og resultater ved akutt behov for hjelp. Hjerte- og karsykdommer er en av de ledende dødsårsakene, så en slik enhet kan oppdage hjertesykdom mye tidligere og bruke nødvendig behandling, «sier. Jančoras.

ZIVE-enheten ble testet på litauiske sykehus i fjor da litauiske leger ble utestengt fra fysisk kontakt med pasienter under pandemien. Denne enheten gjorde det mulig å samle informasjon om hjerteaktivitet mer effektivt og reagere raskere på situasjonen.

En annen etterlengtet smart medisinsk løsning er en plasterlignende enhet for mer effektiv psoriasisbehandling hjemme. Denne kroniske, tilbakevendende, inflammatoriske hudtilstanden påvirker mer enn 125 millioner mennesker. verdensomspennende. Etter å ha innsett kompleksiteten ved å behandle denne sykdommen i nærområdet, bestemte studentene ved Entreprenørskapsmodulen ved Kaunas University of Technology (KTU) seg for å komme opp med en mer praktisk metode for å behandle psoriasis.

Ifølge Aurim Mazur, medgründer av Emplastrum, oppstarten av modulen, må syke pasienter vanligvis til sykehus og behandles som innlagte pasienter svært ofte. I tillegg dekker denne behandlingen ikke bare hudområdene som er påvirket av psoriasis, men hele kroppen.

«Enheten vi har utviklet vil hjelpe deg å utføre den samme behandlingen med større konsentrasjon. Enhver pasient kan behandle det berørte hudområdet når som helst på dagen uten å begrense bevegelsen. Sensorene selv gjenkjenner automatisk området som er rammet av psoriasis og retter kun UVB-stråling mot det. En hudlege vil også være aktivt involvert i hele behandlingsprosessen, fjernovervåke fremdriften av behandlingen ved hjelp av en smart app og komme med anbefalinger, sier A. Mazūras.

På den internasjonale Remote Health Innovation Conference ATHIKA våren så mange eksperter enstemmig trenden med at smarte teknologier vil bli en nødvendighet i helse- og sosialtjenester etter hvert som samfunnet eldes. Neringa Valantinė, KTU Startup Space Business Development Project Manager og EIT HUB-koordinator i Litauen, bekrefter at Litauen også gjør svært raske fremskritt i utviklingen av intelligente teknologier. Hun understreket at en av prioriteringene til Health Innovation Community (EIT Health) ved European Institute of Innovation and Technology er å fremme overføring av helsetjenester fra sykehus til hjem.

«De teknologiske løsningene som vil bli brukt hjemme i nær fremtid inkluderer virtuelle assistenter som kommuniserer med eldre, eller assistenter som minner dem om å ta medisiner, overvåke pasientens tilstand eller med kosthold og kondisjonstrening å gi råd. Fjernovervåking av pasienter ved hjelp av IoT-teknologi, registrering av pasienthelsedata døgnet rundt, forebyggende fjernpleietjenester for leger eller sykepleiere vil også være aktuelt, sier N. Valantinė.

Hun er glad for at det er flere og flere forretningsakselerasjonsprogrammer i Litauen, der innovatører kan forbedre sine produkter eller tjenester og vanligvis gratis for programdeltakere. Deltakere i Kaunas Science and Technology Park, KTU Startup Space, MITA, ChangeMakers’ON og Versli Lietuva Business Development Programs har med suksess benyttet denne muligheten i Litauen i flere år på rad.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment