Home » Yara Birkeland, verdens første 100 % elektriske og autonome containerskip fullt drevet av et Leclanché-batterisystem, forbereder seg for kommersiell drift

Yara Birkeland, verdens første 100 % elektriske og autonome containerskip fullt drevet av et Leclanché-batterisystem, forbereder seg for kommersiell drift

by Thure Lindhardt

EQS-Nyheter: Leclanché SA / Stikkord: Bærekraftig utvikling
8. desember 2021 / 18:00

Yara Birkeland, verdens første 100 % elektriske og autonome containerskip fullt drevet av et Leclanché-batterisystem, forbereder seg for kommersiell drift

– Nullutslippsmotorene drives av et avansert 6,7 MWh litium-ion batterisystem

– Leclanché Marine Rack System garanterer en sikker strømforsyning til sjøs og en batterilevetid på mer enn 10 år

YVERDON-LES-BAINS, Sveits, 8. desember 2021 – Yara Birkeland, verdens første autonome og helelektrisk drevne containerskip, er i ferd med å gå i kommersiell drift. En toårig testfase bør føre til full autonom drift av skipet langs norskekysten. Den drives utelukkende av et høyenergi litium-ion batterisystem fra Leclanché.

Et 6,7 MWh batterisystem sørger for en sikker, utslippsfri energiforsyning til Væskekjøling for å sikre optimal driftstemperatur. Marine Rack System (MRS) fra Leclanché garanterer en optimalisert temperaturkontroll av cellene samt deres pålitelige og permanente drift over en periode på minst 10 år. I tillegg tilbyr MRS toppmoderne overopphetingsbeskyttelse og et integrert brannsikringssystem som er spesialutviklet og sertifisert for marinens krav.

Yara Birkeland tok jomfruturen til Oslo i midten av november og dro deretter til Porsgrunn, det sørnorske produksjonsstedet til gjødselprodusenten og rederiet Yara International.

Leclanché leverte et 6,7 MWh batterisystem (tilsvarer energien til 130 Tesla Model 3-batterier) for å drive det 80 meter lange og 15 meter brede containerskipet, som frakter 3’120 tonn gods eller 120 standardcontainere (TEU). Dette elektrisk drevne «grønne skipet» opererer med en tjenestehastighet på omtrent 6 knop og en toppfart på 13 knop.

« Yara leter hele tiden etter måter å redusere sitt klimafotavtrykk og realisere sin kjernevisjon om ansvarlig næring til verden. Deltakelsen i et teknisk vanskelig prosjekt som Yara Birkeland i samarbeid med vår teknologipartner Kongsberg Maritime er kun en liten utgift for den store utfordringen vi som industribedrift står overfor blant mange andre. Et utslippsfritt skip som bringer produktene våre fra produksjon til marked viser at det er mulig å bidra positivt til den nødvendige endringen ved å eliminere klimagasser. Som en av grunnleggerne av Yara sa ved århundreskiftet: « Hvis vi vil, kan vi ». Leclanché-teknologien gjør oss i stand til å drive et skip på batterier og lade det med strøm fra grønn vannkraft. Det er et frivillig steg mot økologi og en oppmuntring for andre til også å investere i fremtidige teknologier. », sa Jon Sletten, prosjektleder Yara Birkeland.

« Vi er veldig stolte over å kunne bidra til suksessen til dette unike prosjektet. Med sitt batterisystem for Yara Birkeland bidrar Leclanché til å redusere klimagassutslippene på 40 000 bilturer med containerbiler per år, å forbedre trafikksikkerheten, redusere støy og øke logistikkeffektiviteten. », sa Anil Srivastava, administrerende direktør i Leclanché. « Årlige besparelser i driftskostnader, både i drivstoff og i mannskap, er beregnet til å være opptil 90 %. De gjør autonome og batteridrevne skip konkurransedyktige i internasjonal handel. Kombinert med nye fremvoksende teknologier og integrasjon av alternative grønne drivstoff, inkludert rent hydrogen, vil vi fortsette å åpne opp nye muligheter for våre kunder, industri og planeten. ».

Litium-ion batterisystem – laget i Europa

Yara Birkelands batterisystem er utstyrt med litium-ion-celler produsert på Leclanchés automatiserte produksjonssted i Willstätt, Tyskland, og batterimoduler fra Sveits. Celler med høy energitetthet kombinert med en lang levetid på 8000 sykluser ved 80 % DoD og driftstemperaturer fra -20 til +55 ° C utgjør hjertet i batterisystemet. Leclanché Marine Rack System består av 20 kjeder med 51 moduler med 32 celler hver, for totalt 32 640 celler. Batterisystemet har innebygget redundans med åtte separate batterirom: Skipet kan fortsette å operere selv om flere kjettinger tømmes eller ikke lenger fungerer.

Effektiv overopphetingsbeskyttelse er et must for batterisystemer for marine applikasjoner. For å forhindre brann til sjøs, spesielt utviklet Leclanché den DNV-GL-sertifiserte modulære MRS. Hver batteristreng inneholder gass- og røykdetektorer, redundant termisk overvåking og et kjølesystem for å forhindre overoppheting og termiske hendelser. Skulle det til tross for alt oppstå en termisk hendelse, kommer brannslukningssystemet Fifi4Marine på banen: Basert på økologisk skum kjøler og slukker det enhver mulig brannkilde raskt og effektivt.

Null utslipp takket være batteridrift

Etter testfasen vil Yara Birkeland kjøre helt selvstendig og transportere produkter i containere fra Yara Internationals produksjonsanlegg på Herøya til Brevik havn. Yara International følger en nullutslippsstrategi med den helelektriske drivløsningen: Driften av skipet vil erstatte rundt 40 000 lastebilturer og tilhørende NOx- og CO2-utslipp hvert år. Det reduserer også støy og luftforurensning i havnen. Batteriene lades automatisk med strøm fra fornybare kilder.

« Leclanchés Marine Rack System tilbyr 30 % høyere energitetthet og opptil 230 % lengre levetid enn konkurrerende systemer – i tillegg til sitt rykte for å ha det sikreste batterisystemdesignet », sa Guillaume Clément, VP e-Marine, Leclanché. « Takket være Yara har den maritime industrien gått inn i en ny æra der levedyktigheten til bærekraftig sjøtransport blir demonstrert for et bredt utvalg av skip og virksomheter. ».

e-Marine i Leclanché

For Leclanché er bærekraft en viktig økonomisk og kulturell forpliktelse. Med alle sine produkter og bærekraftige produksjonsprosesser gir selskapet et viktig bidrag til elektromobilitetsindustrien og den globale energiomstillingen mot bærekraft. Leclanché er en av få europeiske leverandører av batterisystemer som har eget celleproduksjonsanlegg og omfattende kunnskap for å produsere litium-ion-celler av høy kvalitet – fra elektrokjemi og batteristyringsprogramvare til batterisystemer. Disse systemene brukes blant annet i stasjonære energilagringssystemer, for tog, busser og skip. E-marinsektoren er for tiden det raskest voksende forretningsområdet for Leclanché. Selskapet har allerede levert batterisystemer til mange skip med elektrisk eller hybrid drev og har mottatt bestillinger på mange andre skip. Et av de vellykkede prosjektene er «Ellen», en passasjer- og kjøretøyferge som har vært i drift i Østersjøen siden 2019 og er den helelektriske fergen med lengst rekkevidde i daglig bruk til dags dato.

Du kan laste ned bildene her eller på forespørsel.

Om Leclanché

Leclanché SA, med hovedkontor i Sveits, er en ledende leverandør av energilagringsløsninger av høy kvalitet designet for å akselerere vår fremgang mot en fremtid for ren energi. Leclanchés historie og arv er forankret i over 100 år med innovativ batteri- og energilagring, og selskapet er en pålitelig leverandør av energilagringsløsninger over hele verden. Dette, kombinert med bedriftskulturen med tysk ingeniørkunst, presisjon og sveitsisk kvalitet, gjør Leclanché til den foretrukne partneren for innovatører, etablerte selskaper og myndigheter som er i forkant av den skiftende verden. Energiomstillingen er i hovedsak drevet av endringer i styringen av strømnettene våre og elektrifiseringen av transport, og disse to sluttmarkedene utgjør ryggraden i vår strategi og vår økonomiske modell. Leclanché er i hjertet av konvergensen av transportelektrifisering og utviklingen av distribusjonsnettverket. Leclanché er det eneste børsnoterte rene energilagringsselskapet i verden som er delt inn i tre forretningsområder: stasjonære lagringsløsninger, e-transportløsninger og spesialiserte batterisystemer. Leclanché er notert på den sveitsiske børsen (SIX: LECN).

SIX Swiss Exchange: ticker symbol LECN | ISIN CH 011 030 311 9

Ansvarsfraskrivelse

Denne pressemeldingen inneholder visse fremtidsrettede uttalelser angående aktivitetene til Leclanché, som kan identifiseres ved begreper som «strategisk», «foreslått», «introdusere», «vil», «planlagt», «planlagt», «forventet» . «,» Forpliktelse «,» Forvent «,» Planer «,» Etablert «,» Forbered «,» Planer «,» Estimater «,» Mål «,» Ville «,» Potensielle «,» Forventninger «,» Estimat «, «Tilbud» eller lignende uttrykk, eller gjennom diskusjoner, enten det er eksplisitt eller implisitt, angående opptrappingen av Leclanchés produksjonskapasitet, potensielle anvendelser av eksisterende produkter eller potensielle fremtidige inntekter til disse produktene, eller potensielle fremtidige salg eller fortjeneste til Leclanché eller noen av dets virksomheter. Du bør ikke stole på disse uttalelsene. Disse fremtidsrettede uttalelsene gjenspeiler Leclanchés nåværende synspunkter med hensyn til fremtidige hendelser og involverer kjente og ukjente risikoer, usikkerhet og andre faktorer som kan føre til at faktiske resultater avviker vesentlig fra fremtidige resultater, ytelse eller prestasjoner som er uttrykkelig eller underforstått i disse uttalelsene ingen garanti for at Leclanchés produkter vil oppnå et visst salgsnivå. Det kan heller ikke være noen garanti for at Leclanché eller noen av dets virksomheter vil oppnå spesielle økonomiske resultater.

kontakter

Slutt på pressemeldingen

You may also like

Leave a Comment