Home » Du er invitert til å søke om gratis mesterklasser om hvordan du starter en smart bedrift i Latvia

Du er invitert til å søke om gratis mesterklasser om hvordan du starter en smart bedrift i Latvia

by Thure Lindhardt

Bare i andre kvartal i år ble 136 «unicorn»-selskaper eller private selskaper verdsatt til mer enn én milliard amerikanske dollar stiftet over hele verden; det er for tiden rundt 800 «unicorn»-selskaper over hele verden med en samlet verdi på 2,5 milliarder amerikanske dollar US-dollar , sa teknologiforskningsfirmaet. «Data utgitt av CB Insights.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Ifølge forskere er 5 % av dem såkalte «Dekacorns», siden de er verdt mer enn ti milliarder amerikanske dollar. I tillegg er rundt hver tredje bedrift en vitenskapsintensiv bedrift.

«Den tilgjengelige informasjonen tyder på at globale venturekapitalinvesteringer i vitenskapsbaserte selskaper har økt med minst 70 % de siste fire til fem årene. Så dette er ikke bare en lovende næringssektor, men også en viktig måte å tiltrekke utenlandske investeringer på. «For enhver økonomi,» sa han. Ilona Gulčaka, en representant for Latvian Science Commercialization Platform, Commercialization Reactor.

Planer om å investere 800 tusen

Hun husket at kommersialiseringsreaktoren har opprettet mer enn 110 team med nye vitenskapsbaserte gründere siden 2009. Til dags dato har mer enn 250 søkere blitt vurdert under driften av Commercialization Reactor Acceleration and Investment Fund, med 28 selskaper som har mottatt pre-seed-investeringer og akselerasjonstjenester. Den totale investeringen til fondet nådde 900 000 euro.

«I løpet av de neste 12 månedene, som et akselerator- og investeringsfond, planlegger vi å investere ytterligere 800 000 euro i både levering av akseleratortjenester og pre-seed-investeringer. Vårt fokus er på å bygge nye team samt tiltrekke og akseptere etablerte team for nye selskaper,» forklarte Gulčaka.

«Commercialization Reactor» har utviklet det vitenskapsintensive forretningsfeltet i Latvia i mer enn ti år, inkludert å skaffe midler fra ALTUM, forbedre og utvide samarbeidet med det latviske investerings- og utviklingsbyrået (LIAA) og de latviske universitetene – Riga tekniske universitet, Universitetet i Latvia, Solid State Physics Institute, etc.

Internasjonalt samarbeider Commercialization Reactor-plattformen med ulike universiteter i andre land, ekspertgrupper og industribedrifter. Målet er å importere vitenskapelige oppfinnelser til Latvia, hvor lokale entreprenører sammen med forskere fra andre land kunne opprette vitenskapsbaserte selskaper og dermed skape større merverdi for økonomien.

«Utviklingssyklusen til kunnskapsintensive bedrifter er forskjellig fra utviklingen av IKT-baserte oppstartsbedrifter, som går mye raskere. Og ved Riga Business School arrangerer vi gratis praktisk opplæring for tredje gang for de som vil prøve deres hånd på vitenskap – intensiv virksomhet», sa Gulčaka.

Interesserte kan allerede søke på nettmesterklassen «A Guide to Creating Your Smart Business». Dette er et kurs med seks praktiske og intensive gratisklasser der «deep tech» bransjefolk, eksperter og bedriftseiere fra Latvia og utlandet deler sin kunnskap og erfaring.

Påmelding er mulig frem til 5. september.

«Disse masterklassene er et av de første trinnene for å starte din egen vitenskapsintensive virksomhet. Sammen med kommersialiseringsreaktoren har vi jobbet for å utvikle et miljø i Latvia der slike virksomheter kan vokse og utvikle seg. For eksempel følges masterklassene På «Ignition Event» kan gründere og forskere møtes i felles team, som danner utgangspunktet for «Deep Tech»-start-ups og den største vitenskapsintensive bedriftskonferansen «Deep Tech Atelier» i Baltikum finner sted en gang pr. år Industri – investorer, produsenter, forskere, beslutningstakere, fakultetet og andre teknologientusiaster – sa Lauma Muižniece, direktør for LIAAs teknologiavdeling.

Det er stor interesse

Muižniece sier at det er andre verktøy tilgjengelig for fremtidige og eksisterende dypteknologigründere for å utvikle virksomheten sin. Et eksempel på et slikt instrument er en innovasjonskupong, som kan brukes til eksperimentell utvikling eller prototypekonstruksjon, mulighetsstudier og industriell forskning i samarbeid med forskningsinstitusjoner i Latvia og i utlandet, dersom ingen institusjon i Latvia tilbyr slike tjenester.

– Vi er veldig glade for at gründere i økende grad bruker dette finansieringsinstrumentet. Siden introduksjonen i 2017 har 258 kuponger med en total verdi på rundt 3 millioner euro blitt solgt, sier Muižniece.

I mesterklassen «Guide to Building Your Smart Business» lærer deltakerne utviklingsfasene til en dypteknologisk oppstart, utfordringene, de grunnleggende modellene for teknologioverføring, de nødvendige juridiske aspektene, markedsbehov, relasjoner og lederegenskaper, og mye mer.

Arbeidende, selvstendig næringsdrivende og for tiden arbeidsledige voksne, nyutdannede og universitetsutdannede med yrkes- eller forretningserfaring som ønsker å etablere og utvikle sitt eget teknologiselskap i fremtiden kan søke.

Deltakerne i masterklassene har mulighet til å ta del i både teoretiske og praktiske timer. Forelesningene starter 7. september og fortsetter på nett hver torsdag fra 15.00 til 17.30 frem til 7. oktober.

Forelesere av mesterklassene: Leder av InnoEU Tech Bridge GmbH, styreleder for Innovation Network for Advanced Materials, Leder for SPECS Surface Nano Analysis GmbH Ferdinant Bartels, foreleser, mentor og førsteamanuensis ved Cambridge Royal College Shailendra Vyarnarnam, nestleder for Riga Business School, Ph .D. Claudio A. Rivera, direktør for RBS masterprogram Aldis Greitāns, grunnlegger av Naco Technologies, MBA Aleksandrs Parfinovičs, direktør for LIAA teknologiavdelingen Lauma Muižniece, grunnlegger, leder, medgründer og investor av kommersialiseringsreaktoren, Nikolay Adamov kommersialiseringsreaktoren , AIFM-styremedlem og investor Ilona Gulčaka, medgründer av Snowision, leder for Evoled, Commercialization Reactor Start-up Coach, Mag. Oec. Alexei Korabovsky, Anton Adamovich, grunnleggerne av Conelum Biotech, og Arseny Sergeyev, medgründere og administrerende direktør i Veritacell.

Opplæringen gjennomføres i prosjektene til European Regional Development Fund, Innovation Motivation Program og Technology Transfer Program.

You may also like

Leave a Comment