Home » En ny flåte med hydrogenbusser for California

En ny flåte med hydrogenbusser for California

by Thure Lindhardt
Det kaliforniske transportselskapet Foothill Transit har nettopp bestilt 20 hydrogenbrenselcellebusser fra New Flyer. Dette oppkjøpet ble gjort med midler fra Federal Transport Administration.

Foothill Transit, basert i West Covina, California, har en av de største flåtene av elektriske busser i USA. Takket være disse kjøretøyene tilbyr den mer enn 14 millioner turer i dalene Pomona og San Gabriel hvert år. Med sine 20 nye hydrogenbusser er Foothill Transit nå avhengig av brenselcelleteknologi. Disse kjøretøyene produsert av New Flyer er Xcelsior Charge H2-modeller. Det tar 6 til 20 minutter å lade helt opp. New Flyer hevder at disse modellene sparer 85 til 135 tonn CO2 per år sammenlignet med en dieselbuss.

«Vi er stolte over å være det første transportselskapet i USA som bruker elektriske busser.«sier Doran Barnes, administrerende direktør i selskapet.»Vi var også de første i Amerika som brukte en elektrisk dobbeltdekkerbuss fra den berømte skotske produsenten ADL (Alexander Dennis Limited). Vår nullutslippsflåte er beriket takket være disse nye hydrogenbussene fra New Flyer

ADL og New Flyer er en del av NFI-gruppen (New Flyer Industries). Basert i Winnipeg, Canada, har selskapet produsert en rekke elektriske kjøretøy som drives av mer enn 80 byer i 5 land rundt om i verden. Tidligere i år leverte New Flyer rundt 20 Xcelsior Charge H2-busser til AC Transit-transportselskapet i San Francisco Bay Area.

You may also like

Leave a Comment