Home » Et mangfold av nye produsenter av elbiler

Et mangfold av nye produsenter av elbiler

by Peter Østbye

Voyah, Zeekr, Hongqi, Maxus, VinFast… Disse morsomme navnene er de av ekte bilmerker, hvorav noen allerede er på europeiske veier, og som kan bli klassikere på franske veier om noen år. Dette er en av implikasjonene av den elektriske revolusjonen som feier over bilindustrien. Post-Tesla lar det nykommere finne en plass i et landskap som lenge har vært ubevegelig, dominert av de store historiske produsentene i USA, Europa og Japan og deres hundre år gamle merkevarer.

Vi er til og med vitne til en skikkelig oppblussing. Ved en rask telling er det mulig å telle rundt tjue 100% elektriske neo-byggere som er i ferd med å angripe det gamle europeiske markedet. EV volumet studiesenter som spesialiserer seg på elektriske kjøretøy, har identifisert tolv av disse nye bilmerkene hvis kjøretøy vil bli registrert i Europa i januar 2022: Polestar, MG, Hongqi, BYD, Nio, XPeng, Aiways, Maxus, Seres, Jac, Changan og Geely .

«Kvalitetsmarkedsføring og design»

Alt dette er selvfølgelig bare begynnelsen, og salg kan noen ganger telles på fingrene på én hånd. Noen etiketter som Polestar eller MG rapporterer imidlertid allerede volumer som ikke lenger kvalifiserer som konfidensielle (fra 20 000 til 30 000 registreringer i Europa i 2021). Ifølge markedsundersøkelsesselskapet C-Ways ble det registrert 2.106 MG-elbiler i fjor på det franske markedet alene, sammenlignet med 258 Aiways og 26 fra den svært konfidensielle Seres.

også lese Artikkelen er reservert for våre abonnenter Elbiler, revolusjonen i bruk

For øyeblikket er alle disse banebrytende merkene av kinesisk opprinnelse, ofte datterselskaper av industrigiganter: Geely, BYD, Saic (MG-merke), Dongfeng (Seres-merke). Mens forbrenningsmotorer bremset den kinesiske fremgangen i Europa, mestret Kinas industri batteriteknologi perfekt.

«Inngangsbarrierene faller, bekrefter Eric Champarnaud, administrerende direktør og medgründer av C-Ways. Disse produsentene bruker vanligvis Norge, et paradis for elektrisk distribusjon, som et brohode. Markedsføring og design er bra, og kjøretøyene er ofte billigere enn sine klassiske merkevarer. » Seres tilbyr for eksempel en SUV med en autonomi på 330 kilometer for 32.000 euro før øko-bonusen. «De fleste kommer uten nettverk, men noen integrerer selgergrupper,» legger rådgiveren til.

Du har fortsatt 30,54 % av denne artikkelen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like

Leave a Comment