Home » Viseforsvarsministeren diskuterte sikkerhetssituasjonen med en representant for det føderale departementet

Viseforsvarsministeren diskuterte sikkerhetssituasjonen med en representant for det føderale departementet

by Gabriel Scott

På fredag ​​diskuterte viseforsvarsminister Margiris Abukevičius russisk militær aggresjon i Ukraina med parlamentarisk statssekretær i det føderale forsvarsdepartementet, Siemtje Mioler.

Ifølge departementet ble utplassering av ytterligere tyske tropper i Litauen og bilateralt samarbeid på områdene forsvar og kybernetikk diskutert.

«Vi ser på Tyskland som en strategisk alliert både i NATO og i EU. Vi er takknemlige for ditt sterke engasjement og lederskap i regionen vår, inkludert din militære tilstedeværelse i Litauen som leder NATOs frontlinjekampgruppe i Rukla, nylig forsterket med flere tropper,» sa viseministeren.

Ifølge Abukevich er det spesielt viktig på denne tiden at land koordinerer alles støtte til Ukraina tett.

«Mer enn to uker har gått siden begynnelsen av aggresjonen i Ukraina, og landet har vist stor motstand. Ukraina vil holde ut så lenge vi støtter det, som også er vår plikt, sa Abukevich.

«Nå trenger Ukraina ekte militære eiendeler – våpen, ammunisjon og andre forsvarsevner. – For å kunne gi den ukrainske hæren nødvendig bistand til rett tid, er det nødvendig å koordinere handlingene til alle land som sender bistand til Ukraina, tett, sa han.

Viseministeren diskuterte også betydelige økninger i forsvarsbudsjetter og investeringsplaner for begge land med Möller.

«NATO kan ikke utelukke noe scenario, vi må være forberedt på kollektivt forsvar i hver region. – Russland og Hviterussland utgjør en langsiktig trussel, så det er veldig viktig å få fart på NATOs tilpasningsprosess, sa han.

– Det er viktig at vi jobber med forsterkninger slik at vi har en forsvarsklar styrke fra minutt én, og etter hvert som spenningen øker i regionen ser vi etter en større tilstedeværelse av allierte i Litauen, sa Abukevičius i rapporten. .

Departementet minner om at som svar på den russiske krigen mot Ukraina ble det besluttet å øke forsvarsutgiftene for å styrke kampevnene til de litauiske væpnede styrker.

Ytterligere midler vil bli brukt til å kjøpe rustninger og militært utstyr, samt å styrke cybersikkerhet. 40,4 millioner skal dedikeres til etableringen av tre militærleirer for allierte soldater som ankommer Litauen.

Flere hundre ekstra tropper har blitt sendt til Litauen av Tyskland, som leder den internasjonale NATO-bataljonen i landet, og USA lover å gjøre det samme, med Nederland, Norge og andre land som bidrar med mindre styrker.


You may also like

Leave a Comment