Home » skihopping. VM i fly. Polen uten medalje! Fine gratis flyreiser. Resultater

skihopping. VM i fly. Polen uten medalje! Fine gratis flyreiser. Resultater

• Marius Lindvik var ekstremt fast i Vikersund. I hver av de fire konkurranseseriene nådde nordmannen minst 220 m. Sloveneren Timi Zajc tok uventet andreplassen
  • Den beste polakken er Jakub Wolny, som tydelig viser oss at han føler seg som en fisk i vannet på «Mammuts». 26-åringen passerte 200 meter-merket på alle fire prøvene
  • Kamil Stoch gjorde en forferdelig jobb i den siste konkurransen. Den tredobbelte olympiske mesteren nådde bare … 175,5 moh
  • Du kan finne flere historier av denne typen på Onet.pl-hjemmesiden

baken de to første seriene Den ledende individuelle konkurransen i fly-VM var nordmannen Marius Lindvik, som var like foran østerrikeren Stefan Kraft. De neste tre plassene ble tatt av slovenere: Domen Prevc, Timi Zajc og Anże Lanisek. Biało-Czerwoni var usedvanlig gjennomsnittlig på fredag, og den beste av dem, Jakub Wolny, ble nummer 12 ved halvveis i Vikersund.

Fine flyreiser i Vikersund! Stoch og Żyła våknet endelig!

Lørdag viste de polske hopperne klørne. I den tredje serien med konkurranser landet hver av våre representanter 200 meter i utlandet. Konkurrentene som kjempet om medaljene viste oss også fenomenale flyreiser.

Den 29. nådde Paweł Wąsek 208,5 m etter to debutserier, noe som ga ham en stigning til 25. plass. Det var 22-åringens desidert beste hopp i Vikersunds mammutbakke.

Kamil Stoch overrasket alle. Polakken, som tidligere hadde vært fullstendig overveldet i Norge, fløy opp til 223,5m, landet vakkert og tok en kolossal ledelse i verdenscuptabellen. Den tredobbelte olympiske mesteren rykket opp fra 21. til 13. plass.

Piotr Żyła var enda bedre enn Kamil. Verdensmesteren fra Oberstdorf fløy totalt 225 m, noe som ga ham en oppgang fra 19. til 12. plass. Dermed kunngjorde «Wiewiór» sin ambisjon om å fullføre verdensmesterskapet i fly i topp «10».

Rett før Żyła, etter tre konkurranseserier, kommer den «Gratis». Denne gangen klarte ikke vår mammutspesialist å overbevise og nådde 213,5 m. 26-åringen forbedret én plassering i totalstillingen, men etter forsøket hadde han bare en «øye» fordel over Żyła.

Etter tre runder i flyve-VM var Norges Marius Lindvik fortsatt i ledelsen.Etter et hopp på 230 m kunne han utvide ledelsen over andreplasserte Stefan Kraft til over 10 poeng. De neste fire plassene ble tatt av slovenere, som hadde en fenomenal kapasitet ved Vikersund.

Gull til Lindvik! Stochs drama…

Wąsek var den første polakken som konkurrerte i finaleserien i verdensmesterskapet i fly. 22-åringen landet rett på K-punktlinjen (200m). Etter gode hopp på verdenscupens andre dag sikret vår representant 25. plass på den endelige rangeringen.

Dessverre brøt Stoch sitt siste hopp fullstendig. Vår mester hadde mange problemer i flyvningen og klarte bare … 175,5 m. Dette kostet ham et fall på hele 10 plasser til 22. plass i sluttstillingen.

Piotr Żyła var også uheldig med vindforholdene, men hoppet til 209,5 m. Den populære «Wiewiór» avsluttet verdensmesterskapet på andre «ti».

Bare Jakub Wolny skuffet ikke. 26-åringen viste sitt fjerde solide hopp i Vikersund, og nådde 221,5 m. Etter hoppet hans tok Kuba ledelsen og endte som ellevte.

Norges Marius Lindvik ble verdensmester i flyging, og nådde minst 220 m på hvert av sine fire forsøk.Sølvet gikk til slovenske Timi Zajc, som var ustoppelig lørdag. Østerrikeren Stefan Kraft sikret plassen på det nederste trinnet på pallen.

Lagkonkurransen søndag i Vikersund starter klokken 16.30. En direktesending av polakkenes kamp om medaljer vil bli sendt på Onet Sport.