Home » Beijing 2022: Marco Odermatt bekrefter sin dominans hos giganten

Beijing 2022: Marco Odermatt bekrefter sin dominans hos giganten

Den strålende 24 år gamle sveitseren fra denne sesongens verdenscup, som vant fire av fem giganter, var halvveis inne i kronen. Han unngikk ingen feil i det andre heatet, men holdt en liten ledelse over Kranjec og vant karrierens første olympiske medalje.

SE OGSÅ: Beijing 2022: Petra Vlhova starter ikke lenger

Sloveneren var åttende etter første forsøk, men det andre løpet viste seg å være hans show. Han hadde definitivt den beste tiden og rykket gradvis opp på rankingen i lys av problemene andre alpinløpere står overfor. I mellomtiden krympet Odermatts ledelse over ham til 0,15, men sveitseren klarte å forsvare seg i de siste målene.

29-åringen fra Ljubljana har vunnet to verdenscupgiganter så langt, for fire år siden ble han nummer fire i OL i Pyongyang.

Mathieu Faivre vant bronsemedaljen i Kina. Den 30 år gamle franskmannen utmerket seg i tekniske konkurranser i fjorårets verdensmesterskap, og triumferte i både storslalåm og parallell storslalåm. Søndag ble han nummer tre etter det første rennet, 0,08 sekunder bak lederen, men bare nummer 13 i finalen.Den 30 år gamle skiløperen fra Nice tok imidlertid karrierens første OL-palleplass.

Franskmennene fikk blant annet godt av fiaskoen med to høytstående østerrikere i midten. Manuel Feller, sjuende etter første løp, kom ikke i mål og andre Stefan Brennsteiner falt midt i løypa men reiste seg og kom i mål, om enn med et kjempetap.

Like bak pallen var American River Radamus, som ikke har hatt suksess før til tross for at han tidligere var verdensmester i junior i konkurransen.

Den rutinerte franskmannen Alexis Pinturault, som ble kåret blant medaljevinnerne, ble nummer fem, og Norges Henrik Kristoffersen, som falt fra fjerde til åttende etter et dårlig andreløp, falt ut. Begge var på pallen til gigantene i Pyeongchang for fire år siden, franskmennene også i Sotsji i 2014.

Konkurransen i Yanqing foregikk under vanskelige forhold med snøfall og dårlig sikt. 35 skiløpere, inkludert de to polakkene, fullførte ikke første runde. På grunn av ugunstige værforhold startet finalen 75 minutter for sent.

Den andre utfortreningen for kvinner og kvalifiseringen for skibakkestil for kvinner var tidligere avlyst på grunn av kraftig snøfall.