Home » Frankrike foreslår at de 27 bestemmer seg for et «tak» på kjøpesummen;

Frankrike foreslår at de 27 bestemmer seg for et «tak» på kjøpesummen;

by Gunnar Garfors

Frankrike har foreslått for de andre medlemmene av EU: a «Gassprisen er begrenset til 27» å kjempe mot den massive prisøkningen på denne energien, hvorav 40 % EU importerer fra Russland, sa den franske økonomiministeren Bruno Le Maire fredag ​​18. mars.

>>Den britiske statsministeren Boris Johnson i Gulfen
>>EU-ministre er enige om ny CO2-avgift
>>Belgia kunngjør nye energiprisstøttetiltak






Et gassproduksjonsanlegg nær Garelsweerd i Groningen-provinsen nord i Nederland 23. november 2021.

Foto: AFP/VNA/CVN

«Vi produserer ikke gass, så det eneste vi kan vurdere, som vi har foreslått og som jeg har forsvart med mine europeiske kolleger, er ideen om et tak på 27 for gasspriser« forklarte han under en høring i nasjonalforsamlingens finans- og økonomiske komité.

«Dette betyr at vi klarte å forhandle en pris på 27 med våre tre hovedleverandører – Russland, Norge og Algerie, som er et pristakhan gjettet og la til: «vi ville plutselig innføre en makspris på selskaper som er produksjonsbedrifter«, med særlig omtale av russiske Gazprom og den algeriske Sonatrach.

Han erkjente imidlertid at forslaget ikke var enstemmig ønsket velkommen av andre EU-medlemsland på den tiden. «Det ville være et inngrep i markedet som ville skade noen av våre europeiske partnere«, han forklarte.

Belgia og Nederland:
Reduksjon av merverdiavgift på energi

I begynnelsen av mars kom statsråden for en «Europeisk kollektiv løsning«, årsaken»Gruppekjøp for å oppnå lavere priser sammen«.

Diskusjonene må fortsette med neste europeiske toppmøte 24.–25. mars i sikte.

Siden høsten 2021 har Frankrike fryst prisen på gass solgt til franske husholdninger ved å kompensere denne frysen til leverandører som fortsetter å levere til markeder der gassprisene har skutt i været i flere måneder.

Opprinnelig skulle dette tiltaket koste staten 1,2 milliarder euro, nå anslår Bruno Le Maire kostnadene til 6,4 milliarder euro.

Andre steder i Europa har Belgia og Nederland besluttet å redusere momsen på energi, mens Polen rett og slett har avskaffet den på gass.

Spesielt Tyskland har valgt å bruke offentlige tilskudd til oppvarming.


AFP/VNA/CVN

You may also like

Leave a Comment