Home » Landsberg: Forsvarsstrategi i NATOs østfløy må skrives om

Landsberg: Forsvarsstrategi i NATOs østfløy må skrives om

by Gabriel Scott

Ettersom Russland fortsetter sin krig i Ukraina, må forsvarsstrategien i NATOs østfløy skrives om, sier utenriksminister Gabriel Landsberg.

«Hele østfløyens forsvar må skrives om, og jeg er takknemlig overfor NATOs generalsekretær for å ha gjennomgått disse planene,» sa ministeren til journalister fredag.

«Vi forventer en rask løsning,» la han til.

Ifølge lederen for litauisk diplomati var avskrekkingstiltak tilstrekkelig allerede før den russiske krigen i Ukraina, fordi en slik aggressiv handling fra Moskva som den er nå, ikke var forventet.

Russland har imidlertid krysset alle «røde linjer», sa ministeren.

Foto av I. Gelūnas / BNS

Landsberg snakket med sin norske kollega Anniken Huitfeldt (Aniken Huitfelt) etter et møte i Vilnius for å diskutere støtte til Ukraina, sikkerhetssituasjonen i regionen og bilateralt samarbeid.

Alt forsvar på østfløyen må skrives om, og jeg er takknemlig overfor NATOs generalsekretær for gjennomgang av disse planene.

Andre sanksjoner mot Russland ble også diskutert under møtet.

«Vi snakket om det ekstra presset på Russland og er glade for at Norge har sluttet seg til de europeiske sanksjonene. Vi håper at flere beslutninger vil bli tatt i fremtiden og at EU sammen med Norge vil gjøre dette sammen, sa den litauiske utenriksministeren.

Norges utenriksminister har kalt Russlands krig i Ukraina «meningsløs» og oppfordret enstemmig Moskva til å avslutte den.

Huitfeldt besøkte også registreringssenteret for krigsflyktninger fra Ukraina i Litauen og sa at Norge også vil hjelpe ukrainere.

«Vi skal flytte 5000. Flyktninger til Norge, hovedsakelig fra Moldova (…) Norge vil også bevilge 200 millioner sa lederen for norsk diplomati.

Hun sa også at hun møtte Sviatlana Cichanouskaya, en Litauen-basert leder for den hviterussiske opposisjonen.

Russland invaderte Ukraina i slutten av februar, og startet en krig som har krevd mer enn 3 millioner menneskeliv i Ukraina. Mennesker.

Etter hvert som sikkerhetstruslene i regionen økte, ble NATO-tropper stasjonert i Litauen forsterket av ytterligere tropper fra andre land, inkludert Norge.

  • Landsberg: Forsvarsstrategi i NATOs østfløy må skrives om

You may also like

Leave a Comment