Det er bransjer – som energi – der det er vanskeligere å takle klimaendringer enn andre. Brede Lærum og Pantea Khanshaghaghi brukte 50 minutter på å diskutere dette temaet med 3D ADEPT Media onsdag. Tro meg, det er ganske komplisert å dekke alle punkter i dette enorme emnet på bare 50 minutter, men de er nok til å bekrefte at et selskap er på rett vei for å nå sine klimamål. Og det er Equinor også.
Med mer enn 21 000 ansatte dedikert til å bringe rimelig energi til bedrifter rundt om i verden, er det norske multinasjonale energiselskapet på vei mot netto-nullutslipp ved å optimere sin olje- og gassportefølje, utvikle fornybar energivekst og lavkarbonverdikjeden i karbonfangst og hydrogen.
I møte med politisk press og økende regulering rundt klimaendringer, integrerer det Stavanger-baserte selskapet – i likhet med andre organisasjoner i bransjen – kontinuerlig bærekraftstrategier for å forstå effekten av egne handlinger, men også for å måle nullutslippsmål.
« Bedrifter i energisektoren fokuserer på to hovedområder når det gjelder klimaendringer og bærekraft. Det første er CO2-utslipp fra leting etter olje og gass – og vi streber etter å redusere disse så mye som mulig – og det andre er å redusere fotavtrykket til produkter som brukes over hele verden. Denne andre utfordringen gjør Carbon Removal Project avgjørende. Vi utvikler en løsning for å fange karbonet og sende det tilbake til et sted hvor det ikke er fare for å se det igjen «, kalt la oss studere til 3D ADEPT media.
For Equinor – og enhver annen organisasjon som kan spille en rolle i klimaendringer – krever håndtering av disse utfordringene å ta tak i flere fronter, inkludert produksjon, og det er derfor Brede Lærum og Pantea Khanshaghaghi var de rette foredragsholderne for dette emnet.
Faktisk, la oss studere er ansvarlig for kompetansesenteret for additiv produksjon ved Equinor, leder for prosjektet Feltlaget digital inventar og president for det internasjonale nettverket «AM Energy». Khanshaghaghi er i mellomtiden Business Development Project Manager og ansvarlig for bærekraft gjennom additiv produksjon hos Equinor.
Fra et additiv produksjonsperspektiv « Vi undersøker CO2-utslippene knyttet til vår anskaffelsesprosess når vi kjøper utstyr, varer og andre produkter. Dette tredje området har et enormt potensiale når det gjelder å redusere forbruket av råvarer og tilsvarende energiforbruk og CO2-utslipp. Additiv produksjon passer perfekt inn i en sirkulær økonomimodell «, han legger til.
«Olje- og gassindustrien står overfor mange utfordringer, men hele verden står overfor en større utfordring: materialene vi forbruker. Hundrevis av milliarder tonn med materialer forbrukes over hele verden, og vi kan ikke resirkulere dem (vi resirkulerer mindre enn 9%). Denne store bekymringen reiser flere spørsmål, inkludert forurensning – ettersom minst 1 % av forurensningen kommer fra produksjon (produksjon er ansvarlig for 31 % av globale utslipp, som er den høyeste andelen blant de forskjellige sektorene) – og forsyningssikkerhet, som pandemien har særlig fremhevet i Europa.
Additiv produksjon er unikt posisjonert til å spille en rolle i alle disse tre store utfordringene. Hvis vi for eksempel sier at vi produserer mindre avfall i alle stadier av produksjonsprosessen, kan vi gjøre det fordi teknologien i seg selv gjør det mulig å bruke mindre materiale. Overgangen fra konvensjonelle produksjonsmetoder til AM-prosesser er kun et første trinn av tiltakene som kan implementeres.
Faktisk er det et annet problem å få tak i disse materialene. Det betyr at vi for hver produksjon som regel må lage et stort antall produkter for å være kommersielt synlige. Vi må sende disse produktene til kontorer eller partnere rundt om i verden, men vi må også beholde noen av disse produktene i tilfelle vi trenger dem senere. Alt dette krever mye materialer, transport og ressurser som kan spares til andre formål.
«Guru for sosiale medier. Sertifisert alkoholelsker. Ond musikkfanatiker. Internett-evangelist.»