Home » Suncor Energy styrker sin posisjon innen hydrogen og fornybart drivstoff for å utvide energirekkevidden

Suncor Energy styrker sin posisjon innen hydrogen og fornybart drivstoff for å utvide energirekkevidden

by Peter Østbye

Calgary, Alberta–(Newsfile Corp. – 4. april 2022) – Suncor (TSX: SU) (NYSE: SU) vil ikke bare øke aksjonæravkastningen gjennom sine kjernevirksomheter, men også styrke sin posisjon innen hydrogen og fornybart drivstoff for å støtte akselerere fremgangen mot å bli et karbonnøytralt selskap innen 2050. Å optimalisere porteføljen for å øke aksjonæravkastningen og ytterligere redusere emisjoner krever fokusert innsats og disiplin. Suncor planlegger derfor å selge sine vind- og solenergiaktiva.

«Selv om Suncor er i en misunnelsesverdig posisjon til å utnytte langsiktige muligheter, justerer vi porteføljen vår for å være responsiv og fokusert,» sa Mark Little, president og administrerende direktør i Suncor. Ved å gjøre det bruker vi våre styrker, konkurransefortrinn og ressurser til å øke langsiktig avkastning og aksjonærverdi og hjelpe oss med å nå våre utslippsreduksjonsmål. »

Suncor, en bærekraftsleder i mer enn tjue år, har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av Canadas industri for fornybar energi. I 2002 inngikk Suncor et samarbeid med Enbridge for å levere et av Canadas første fornybare energiprosjekter, og siden den gang har Suncor utviklet åtte vindenergiprosjekter i tre provinser – Saskatchewan, Alberta og Ontario. Fremover vil Suncor fortsette å delta i flere aspekter av elektrisitetsverdikjeden, inkludert generering av elektrisitet gjennom sin integrerte kraftvarmevirksomhet, markedsføring og handel med elektrisitet, gi kundene EV-ladestasjoner og muliggjør fornybar energiforsyning gjennom strømkjøpsavtale.

Suncors strategi er fokusert på å øke aksjonæravkastningen og akselerere fremgangen mot å bli et karbonnøytralt selskap innen 2050. For å nå dette målet fokuserer Suncor innsatsen på områder som utfyller kjernevirksomheten, inkludert utskifting av kokskjeler i hovedanlegget med lavere utslipp kraftvarmeanlegg og akselererende kommersiell skala distribusjon av CO2-fangstteknologi. Andre målrettede aktiviteter inkluderer å utvikle et partnerskap med ATCO for å etablere et hydrogenproduksjonsprosjekt i verdensklasse i Alberta og distribuere neste generasjons fornybare drivstoffteknologier som Lanzajets bærekraftige flydrivstoffteknologi og Enerkems drivstoff-fra-avfall-teknologi.

I samme ånd av porteføljeoptimalisering i samsvar med selskapets strategier og fokus på å skape aksjonærverdier, kunngjorde Suncor nylig sin intensjon om å avhende lete- og produksjonsmidler i Norge og selge Rosebank-prosjektet sitt i Nordsjøsektoren i Storbritannia. Salgsprosessen pågår og forventes fullført senere i år.

Forsiktig – fremtidsrettet informasjon

Denne pressemeldingen inneholder viss fremtidsrettet informasjon og uttalelser (samlet «fremtidsrettede uttalelser»), slik dette begrepet er definert under gjeldende kanadiske og amerikanske verdipapirlover. Fremtidsrettede uttalelser i denne pressemeldingen inkluderer referanser til følgende: Suncors planer om å selge sine vind- og solaktiva, intensjon om å forplikte ressurser for å øke ytelsen og aksjonærverdien og møte målene for utslippsreduksjoner, fortsatt engasjement i flere aspekter av energiverdikjeden , Planer om å oppnå karbonnøytralitet innen 2050, optimalisering av markedsførings- og handelsaktiviteter for kommersielle kraftverk, Suncors intensjon om å erstatte kokskjeler ved basiskraftverket med kombinert varme- og kraftverk med lavere utslipp, planlegger å fremskynde den kommersielle utbredelsen av karbonfangst teknologi gjennom sin investering i Svante og Die Carbon Neutral Oil Sands Initiative, samarbeid med ATCO om produksjon av rent hydrogen i verdensklasse og utvikling av prosjekter som viser frem neste generasjons fornybare drivstoffteknologier som Lanzajet og Enerkem, som Suncors intensjon om å selge sine lete- og produksjonsmidler i Norge og selge sin andel i Rosebank-prosjektet i den britiske delen av Nordsjøen. Visse fremtidsrettede utsagn og informasjon kan identifiseres ved bruk av ord som «planer», «planlagt», «mål», «potensial», «pågående», «prognose» og lignende uttrykk.

Fremtidsrettet informasjon og uttalelser er basert på gjeldende forventninger, estimater, anslag og antagelser gjort av selskapet i lys av informasjon som er tilgjengelig for det på det tidspunktet uttalelsene blir avgitt, samt Suncors tidligere erfaring og oppfatning av historiske trender.

Fremtidsrettede utsagn er ikke garantier for fremtidig ytelse og innebærer en rekke risikoer og usikkerhetsmomenter, hvorav noen ligner på de som påvirker andre olje- og gasselskaper, og noen er unike for Suncor. Suncors faktiske resultater kan avvike vesentlig fra de som er uttrykt eller antydet av selskapets fremtidsrettede uttalelser eller informasjon; leseren advares derfor om ikke å stole på den.

Suncors årlige informasjonsskjema, årsrapport til aksjonærer og skjema 40-F, hver datert 24. februar 2022, MD&A og andre dokumenter som Suncor fra tid til annen sender inn til verdipapirtilsynsmyndigheter, beskriver blant annet risiko, usikkerhet og forutsetninger Faktorer som kan påvirke faktiske resultater og slike faktorer er inkorporert her som referanse. Kopier av disse dokumentene kan fås gratis fra Suncor på 150 6th Avenue SW, Calgary, Alberta T2P 3E3, på telefon på 1-800-558-9071 eller via e-post invest@suncor.com eller ved å konsultere nettstedet suncor.com/rapports-financiers eller selskapets profil på SEDAR kl sedar.com eller EDGAR kl sec.gov. Med unntak av det som kreves av gjeldende verdipapirlover, fraskriver Suncor seg enhver intensjon eller forpliktelse til å offentlig oppdatere eller revidere sin fremtidsrettede informasjon, enten som følge av ny informasjon, fremtidige hendelser eller annet.

Suncor Energy er Canadas største integrerte energiselskap. Suncors aktiviteter inkluderer leting, produksjon og raffinering av oljesand, olje- og gassleting til havs, petroleumsraffinering i Canada og USA, og selskapets detaljhandel og Petro-Canada-grossistvirksomhet, inkludert Trans-Canada Electric Highway, en kyst-til- kystnettverk av hurtigladestasjoner for elbiler. Suncor utvikler petroleumsressurser samtidig som den driver overgangen til en lavkarbon-fremtid gjennom investeringer i elektrisitet, fornybart drivstoff og hydrogen. Suncor driver også energihandelsaktiviteter primært fokusert på markedsføring og handel med råolje, naturgass, biprodukter, raffinerte produkter og kraft. Suncor har blitt anerkjent for sin ytelse og transparente rapportering om bærekraftsindeksene Dow Jones, FTSE4Good og CDP. Suncors vanlige aksjer (symbol: SU) er notert på Toronto Stock Exchange og New York Stock Exchange.

– 30 –

For mer informasjon om Suncor, besøk vår nettside på suncor.com eller følg oss på Twitter @Suncor.

Mediehenvendelser:
833-296-4570
media@suncor.com

Investorforespørsler:
800-558-9071
invest@suncor.com

For å se kildeversjonen av denne pressemeldingen, vennligst besøk https://www.newsfilecorp.com/release/119245

You may also like

Leave a Comment