Home » Morawiecki: Konfisker russisk eiendom, overbevis Vesten…

Morawiecki: Konfisker russisk eiendom, overbevis Vesten…

by Catherine Monroe

Konfiskering av russiske oligarker og Russlands eiendom i vestlige banker kan være et skikkelig slag for den russiske krigsmaskinen, sa statsminister Mateusz Morawiecki. Han understreket at Vesten må overtales til å innføre strengere sanksjoner mot Russland.

– Vi må øke bevisstheten til alle i Vest-Europa, fordi det er et reelt beslutningssenter – i Brussel og Washington, London og Berlin – så det er ingen enighet om hva som skjer i Ukraina i dag, sa statsministeren til Sejm. på torsdag.

Han viste til utkastet til endring av den polske grunnloven som ble kunngjort i mars og presentert av PiS torsdag. Som han la til, inneholder den «ett av to elementer som alle eksperter er enige om er best egnet til å stoppe Putins krigsmaskin: beslagleggelsen – ikke frysingen – (…) av eiendelene til de russiske oligarkene og eiendommen til de russiske oligarkene. Den russiske føderasjonen ligger på de vestlige kysten.

«La oss gjøre det sammen. Vi trenger ikke å overbevise Budapest for det, vi trenger å overbevise Belin, Brussel, Paris og London for det» – utbrøt han.

«Knusende sanksjoner er nødvendig, som å kutte av russiske ressurser,» la han til. Han tok til orde for sekundære sanksjoner for å hindre Russland i å selge fossilt brensel til andre land også.

Han takket Europaparlamentet – mens han husket at dette var første gang – for å ha akseptert sanksjonene som polske myndigheter etterlyste «noen uker etter oss».

brw / ann /

You may also like

Leave a Comment