Home » Å starte en liten bedrift hindres av mangel på finansiering og frykt for byråkrati / gjenstander

Å starte en liten bedrift hindres av mangel på finansiering og frykt for byråkrati / gjenstander

by Thure Lindhardt

Å starte en liten bedrift hindres av mangel på finansiering og frykt for byråkratiDaina Zalamane

En undersøkelse fra SEB banka i de baltiske statene viser at 40- til 49-åringen for tiden tenker mest aktivt på å starte sitt eget selskap. Aija Miķelsone, leder for små og mellomstore bedrifter i Baltikum i SEB banka, sier at 57 % oppgir mangel på finansiering og gunstige finansieringsvilkår som hovedproblemet for å starte en bedrift, mens 38 % sier de har informasjon og faglig kunnskap. trenger mest råd:

«Og det som er interessant er at de best vil sette pris på råd fra en profesjonell som allerede har grunnlagt et selskap selv og er villig til å støtte ham i veiledningsformat. Skattebelastning, mange starter ikke egen bedrift i frykt for å mislykkes eller mangel på kunnskap og ferdigheter.

Vi spurte også folk hva de ville utsette for å starte en ny bedrift, og 49 % av befolkningen ville være villige til å gi opp å reise.

32 % av sportslige og aktive livsstilsaktiviteter. I Litauen vil en relativt høy prosentandel – 38 % – være villig til å bruke mindre tid sammen med familie og venner for å fokusere mer på å utvikle sin oppstartsbedrift, mens i Latvia er denne prosentandelen mye lavere med 21 %. En annen interessant trend er at vi ser at 25 % vil være villige til å forlate en høyere stilling i sine eksisterende jobber for å starte egen virksomhet og jobbe i egen virksomhet.

Et stort antall søknader ble sendt inn i år – 65 forretningsideer ble sendt inn til finansieringskonkurransen «Inspirasjon» til kommunene Pieriga og SEB banka og teknologi for produksjon av fermentert kefir av vegetabilsk opprinnelse fra grønn bokhvete. Produktet kom i salg for tre uker siden, så Andas humør er optimistisk: «For øyeblikket har nye selskaper mange muligheter for å få finansiering, de må bare kunne lete etter og finne disse måtene.

Den vanskeligste delen, vil jeg si, var å opprettholde deres opprinnelige entusiasme og tillit til at vi ville være i stand til å utvikle produktet vi hadde tenkt.

fordi dette produktet har en ganske komplisert utviklingsprosess og krever konstant eksperimentering med ingrediensene, deres proporsjoner, den teknologiske prosessen og utover, garanterer det ikke at vi vil lykkes. Men i år klarte vi å lage kefir av grønn bokhvete og det er tilbakemeldingene fra kundene våre og stor interesse for hvorfor det fortsatt er en lidenskap.

Lienīte Skaraine, visepresident i LCCI, setter pris på at det er raskt og enkelt å starte en egen liten bedrift i Latvia, og de ulike aspektene som må vurderes når man utvikler en bedrift skaper ofte vanskeligheter.

En god idé alene er ikke nok, sier Skaraine: «Jeg har egentlig ikke funnet ut av kundene mine, eller jeg har egentlig ikke funnet ut den reelle kostnaden for et produkt eller en tjeneste, inkludert avgifter. Kostnadsvurderinger, kundeundersøkelser og neste viktig poeng er selvfølgelig at det er vanskelig for en ny eller liten bedrift å skaffe disse midlene når en idé krever innsamling.

For øyeblikket er mange virkelig overrasket over den reelle skattebelastningen til det generelle skattesystemet, og lønnskostnadene er svært høye.

Men hvorfor er det verdt å gjøre forretninger da? Lienīte Skaraine understreker at virksomhet gir en person selvstendighet og mulighet til å vokse i fremtiden – både når det gjelder volum og forretningserfaring. Det er også en mulighet til å ta vare på deg selv og din familie og andre. Men enda viktigere, det er en mulighet til å gjøre det du virkelig liker.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment