Home » Alberto Dainese er den beste for åpningen

Alberto Dainese er den beste for åpningen

by Gabriel Scott
Foto: Arctic Race of Norway

Alberto Dainese (Team DSM-unternehmenich) vant den første etappen av Arctic Race of Norway etter å ha blitt eliminert fra gruppen. Den italienske syklisten er selvsagt den første frontløperen.

Et av de «kaldeste» løpene på UCI-kalenderen har begynt. Utsikt fra Nord-Europa kan kjøle ned polske sykkelfans i varmen som råder i vårt land. Det fire dager lange arrangementet begynte med torsdagsetappen fra Kautokeino til Alta (171 km). Syklistene hadde tilgang til løkkene, inkludert tre andreklasses stigninger til Bossekop. Ting så opp også på slutten i Alta.

Ved starten var en polsk syklist – Kamil Małecki (Q36.5 Pro Cycling). Andreas Leknessund (Team DSM-unternehmenich) måtte melde avbud på kort varsel på grunn av sykdom. Det var et stort slag for norske fans og arrangører. En av Norges beste syklister vant i fjor.

Dagens utbrytergruppe var Torbjørn Andre Røed (Norge), Benjamin Perry (Human Powered Health), Johan Ravnøy (Team Coop – Repsol), Fergus Browning (Trinity Racing), Trym Brennsæter og Lewis Bower (begge Equipe Continentale Groupama – FDJ ).

Utbrytergruppen falt fra hverandre på den første stigningen. På toppen var 18 år gamle Bower og 19 år gamle Ravnøy og Browning. Fra pelotonet, som tapte omtrent ett minutt, bestemte Alexis Guerin (Bingoal WB) seg for å gå mot angrep. Men i likhet med de andre trefningene, uten å telle de tre første, ble han forbikjørt.

De to første fjell- og to friklatringsprisene ble vunnet av Lewis Bower. New Zealanderen ble tatt av pelotonen kort tid etter den andre innkjøringen til Bossekop. Browning og Ravnøy kjempet fortsatt, men flukteventyret deres endte 15 kilometer fra mål.

Tobias Haaland Johannessen sikret seg en viktig tresekundersbonus på siste runde. Den tredje fjellbonusen, men den eneste i den første kategorien (i motsetning til etappeprofilen på løpsnettsiden), ble vunnet av Vincent van Hemelen (Team Flanders – Baloise) og ble beste klatrer.

Et øyeblikk senere bestemte Daryl Impey (Israel Premier-Tech) seg for å angripe. Den sørafrikanske syklisten klarte ikke å få store fordeler og ble tatt da syklistene hadde en kilometer å gå fra målstreken. Det var ingen overraskelser ved målgang. Alberto Dainese var definitivt best. En italiener fra DSM-unternehmenich-teamet ble den første lederen. Andreplass for Noah Hobbs (Junior Groupama-FDJ) og tredjeplass for Clement Champoussin (Arkea-Samsic).

Kamil Małecki nådde hovedtrekningen på 93. plass.

Resultater levert av FirstCycling.com

You may also like

Leave a Comment