Home » Alicja Rosolska vinner i Dubai med sin nye partner – Tenis Magazyn

Alicja Rosolska vinner i Dubai med sin nye partner – Tenis Magazyn

by Gunnar Garfors

Allerede søndag 19. februar startet den kommende ukens største tennisbegivenhet – WTA 1000 Dubai Duty Free Tennis Championships 2023 på harde baner i Dubai, De forente arabiske emirater. Den norsk-polske doublen Ulrikke Eikeri/Alicja Rosolska er allerede i andre doublerunde.

På det prestisjetunge arrangementet i De forente arabiske emirater møter den polske tennisspilleren Alicja Rosolska, som er nummer én på verdensrangeringen i double, Norges Ulrikke Eikeri. Skjebnen førte til at polakken spilte mot sin nåværende partner (de spilte sammen i Doha forrige uke) Erin Routliffe fra New Zealand i første runde (1/16 av finalen) fordi duoens første rival var Eikeri/Rosolska søndag ettermiddag var chilensk- New Zealand-paret Alexa Guarachi/ Erin Routliffe. Polakken og nordmannen vant i strake sett 6:2, 7:6 (3).

Kampen ble uventet ensidig fra start. Allerede i åpningskampen fikk Ulrikke Eikeri og Alicja Rosolska pause, i neste servicekamp klarte de nok en pause, de tok raskt ledelsen 3-0 og vant første sett 6:2 etter 30 minutter uten å bli truet med å tape service. Det norsk-polske paret slet bare i åpningskampen da de avverget to pausepunkter. Så gikk alt på skinner.

Den andre delen av spillet gikk på samme måte som den første, i hvert fall innledningsvis. Ulrikke Eikeri og Alicja Rosolska startet også denne kampen med pause og ledet 3:0 etter tredje kamp med to pauser. Ulrikke Eikeri og Alicja Rosolska kunne ha vunnet denne kampen selv med clean sheets, men i den femte kampen tapte de den avgjørende aksjonen, som var en aksjon for å «lukke» kampen for rivalene og et pausepunkt for det norsk-polske paret. Alexa Guarachi og Erin Routliffe klarte deretter å hente inn noen av tapene, tjente en pause på 4-2 og ante en sjanse til å kjempe igjen. Det norsk-polske paret ledet fortsatt 5:3, men tjente til å vinne kampen da stillingen var 5:4, konverterte ikke matchpoenget og motstanderne «vendte tilbake til kampen», noe som førte til uavgjort 5:5 i sekundet etter pause Set, tok deretter ledelsen 6:5 mens han opprettholdt servicen. I neste kamp hadde Alexa Guarachi og Erin Routliffe til og med en settball med service fra den norsk-polske duoen, men Ulirikke Eikeri og Alicja Rosolska klarte å forsvare seg og resultatet av det andre settet avgjorde tiebreak. I det avgjørende partiet kom den norsk-polske duoen tilbake på sporet. Med start på 1:1 vant Ulrikke Eikeri og Alicja Risolska fire aksjoner på rad, tok ledelsen 5:1 og var svært nær seier. I ledelsen 6:2 scoret nordmannen og polakken fire matchpoeng på rad, og selv om motstanderne, med serven til rådighet, forsvarte det første av dem, avverget det neste, det vil si det tredje matchpoenget. paret Ulrikke Eikeri / Alicja Rosolska «stengte» søndagens kamp med vunnet tiebreak av andre sett på 7:3, andre sett av kampen på 7:6 (3) og dermed hele tenniskampen over 92 minutter i to sett 6 :2, 7:6 (3).

Det kunne vært enkelt og trygt fra start til slutt, men selv om Ulrikke Eikeri og Alicja Rosolska tillot en nervøs avslutning i andre sett, ordnet alt seg for dem til slutt og de booket andre runde av WTA 1000 Dubai Duty Free etter 92 minutter tennismesterskap 2023.

Vanskeligere blir det i 1/8-finalen foran Ulrikke Eikeri/Alicja Rosolska. Polakken og nordmannen kjemper om en kvartfinaleplass med den amerikansk-nederlandske duoen Desirae Krawczyk/Demi Schuurs, som ble seedet «tredje» i Dubai.