Home » Baltic Pipe har problemer. Vi må vente på litt gass

Baltic Pipe har problemer. Vi må vente på litt gass

by Peter Østbye

Som den danske operatøren meldte onsdag energi På grunn av idriftsettelse av mottaksterminalen Baltic Pipe i Nybro, vil den begynne å løse tekniske problemer med forsinkelser. Det betyr at det ikke vil strømme gass fra norsk sokkel gjennom Baltic Pipe de kommende dagene.

«Idriftsettelse av Nybro vil skje i to faser: Idriftsettelse er planlagt til 1. november 2022 ved halvparten av total kapasitet (6.700 MWh/t). Full idriftsettelse vil skje senere i 2022. Den endelige datoen vil bli annonsert så snart som mulig», heter det i pressemeldingen.

Baltic Pipe – hvorfor er det viktig? Alt du trenger å vite

Drømmer om norsk gass varte lenge. Nå, etter mer enn 30 år, er drømmen i ferd med å bli virkelighet. Hvorfor er Baltic Pipe viktig for den polske økonomien og energisikkerheten? Hvor mye kostet det å bygge og hvor mye gass vil Polen kunne motta?

– Vi har fortsatt store tekniske utfordringer ved Nybro-anlegget, inkludert IT-systemer og nøkkelkontroll- og sikkerhetssystemer. Vi kan dessverre ikke starte driften torsdag som planlagt. Foreløpig mener vi at dette er en levedyktig løsning som vi må starte med en delvis lansering, sier Torben Brabo, direktør for internasjonale relasjoner i Energinet.

Operatøren forsikrer at forsinkelsen i idriftsettelse av terminalen i Nybro ikke vil påvirke volumet av gass levert til Polen. Vi vil minne om at gassrørledningen Baltic Pipe har vært i drift med delvis kapasitet siden 1. oktober i år, selv om den offisielle åpningen fant sted noen dager tidligere.

JM

You may also like

Leave a Comment