Home » Baltic Pipe kompressorstasjoner etter teknisk aksept. Ytelsen til gassrørledningen vil øke

Baltic Pipe kompressorstasjoner etter teknisk aksept. Ytelsen til gassrørledningen vil øke

by Gunnar Garfors

Hun var den første som ble bekreftet den tekniske operative beredskapen til gasskompressorstasjonen i Odolanów, deretter i Goleniów og til slutt den tekniske aksepten av bensinstasjonen bygget fra bunnen av i Gustorzyn. Alle anlegg er for tiden i ferd med gassifisering og ferdigstillelse, sa selskapet.

– Takket være utvidelsen av to eksisterende pressebutikker og etableringen av en ny i Gustorzyn, har selskapets produksjonskapasitet økt med over 50 %. Den samlede kapasiteten til gasskompresjon i det nasjonale overføringssystemet øker, noe som betydelig forbedrer fleksibiliteten og sikkerheten til driften av overføringssystemet. Den tekniske aksepten av disse tre kompressorstasjonene betyr at gassen levert via offshore gassrørledningen Baltic Pipe kan nå kunder over hele Polen under passende trykk – sa Tomasz Stępień, president for Gaz-System.

Gransking av hver Pressearbeidene ble delt i to trinn for å sikre jevnt arbeid. I tillegg var nøkkelelementet i investeringen under utvidelsen av gasskompressorstasjonene i Odolanów og Goleniów implementeringen av investeringsaktiviteter på et aktivt og operativt anlegg, ifølge selskapet.

Gasskompressorstasjonen i Odolanów, som ligger i Wielkopolska Voivodeship, er den største kompressorstasjonen i Baltic Pipe-prosjektet i Polen. Etter utvidelse og idriftsettelse vil kapasiteten til denne kompressorstasjonen økes med 30 MW og kapasiteten vil variere fra 280.000 kubikkmeter/time til 1.380.000 kubikkmeter/time gass.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Vil Polen ha nok gass? «Tiden krymper utrolig fort»

Andre gasskompresjonsstasjon ligger i Goleniów i Vest-Pommerns voivodskap. Etter fullført utvidelse vil kapasiteten øke med 25 MW.

Den tredje gasskompressorstasjonen Baltic Pipe, bygget fra bunnen av, ligger i Gustorzyn i voivodskapet Kuyavian-Pommern. Kompressorstasjonen var utstyrt med tre kompressorenheter med en total kapasitet på 20 MW. Dette anlegget skal kontrollere gassstrømmene i det sentrale Polen.

En ny vei til Polen

baltic Pipe har som mål å lage en ny rute for levering av naturgass fra Norge til det danske og polske markedet, samt til sluttbrukere i nabolandene. OGInvestorene er overføringssystemoperatørene: danske Energinet og polske Gaz-System. Full kapasitet forventes å være nådd tidlig i 2023. Etter lanseringen i oktober vil Baltic Pipe ha en kapasitet på 2-3 milliarder kubikkmeter. naturgass per år. I 2023 vil gassrørledningen nå sin maksimale kapasitet, nemlig 10 milliarder kubikkmeter. naturgass per år.

Baltic Pipe-prosjektet er en av de største infrastrukturinvesteringene i landet – understreket Gaz-System. EU-kommisjonen gitt investeringen status som «Prosjekt av felles interesse». Prosjektet ble økonomisk støttet av EU som en del av «Connecting Europe Facility». (CEF).

Selskapet annonserte at åpningsseremonien til Baltic Pipe vil bli holdt 27. september i år. i Mieczysław Karłowicz-filharmonien i Szczecin.

fyllingsproblem

«Det er økende sinne i regjeringen over uoppfylte kontrakter,» sa våre samtalepartnere. – Å regne med fremveksten av kontrakter for norsk gass i den nåværende situasjonen venter på et mirakel – sa Grażyna Piotrowska-Oliwa, tidligere president i PGNiG. Andre eksperter legger til at en spesiell kommisjon bør ta seg av byggingen av Baltic Pipe.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment