Home » Barcelona trenger en sjelden europeisk hjemmeseier over Eintracht Frankfurt – Reuters Sports News

Barcelona trenger en sjelden europeisk hjemmeseier over Eintracht Frankfurt – Reuters Sports News

by Peter Østbye

Barcelona har slitt på hjemmebane i kontinental konkurranse denne sesongen, men de må finne en vei forbi Eintracht Frankfurt på Camp Nou på torsdag hvis de skal nå semifinalene i Europa League.

FULLDEKKING IPL | TIDSPLAN | RESULTATER | ORANGE CAP | LILLA CAP

Katalanerne trengte et angrep fra Ferran Torres i andre omgang for å komme bakfra og sikre uavgjort 1-1 mot Eintracht i Tyskland i den første etappen av kvartfinalen forrige uke, og la andre etappe uavgjort.

Barca har vunnet bare én gang hjemme i Europa denne sesongen, og slo Dynamo Kyiv 1-0 i gruppespillet i Champions League.

Siden de brøt seg inn i Europa League – første gang de har vært med i Europas andredivisjon siden 2004 – har de spilt uavgjort hjemme mot Napoli og Galatasaray før de fikk jobben gjort ved returen.

Det er kanskje ingen fordel med bortemål igjen, men nåværende form gjør Barcelona til favoritter til å avslutte de fire siste, med Xavi Hernandez» lag ubeseiret på 15 kamper, en rekke som har brakt dem tilbake til andreplass i La Liga.

Det betyr at de sannsynligvis ikke trenger å vinne Europa League for å komme tilbake til Champions League neste sesong, men de ønsker likevel å avslutte sesongen med en tittel og sikter mot en plass i finalen i Sevilla 18. mai. .

Eintracht ligger på midten av tabellen i Bundesliga og har ikke vunnet sine fem siste kamper, men har kun tapt én gang mot spanske motstandere – mot Real Madrid i europacupfinalen i 1960.

Den som går seirende ut på Camp Nou vil møte Lyon eller West Ham United i semifinalen.

Disse lagene møtes i Frankrike, med deres kvartfinalekamp godt forberedt etter uavgjort 1-1 i London, der West Ham kom gjennom i første omgang til tross for Aaron Creswells utvisning.

«Vi spilte ikke bra, og vi kan bare spille mye bedre neste uke,» sa West Ham-manager David Moyes etter den første etappen.

De vil være uten den franske forsvarsspilleren Kurt Zouma, som har sine egne treningsbekymringer, i comebacket mot et slitende Lyon-lag innenlands.

Keeper Anthony Lopes og midtbaneduoen Houssem Aouar og Tanguy Ndombele fikk alle skader i helgen, og Lyon ville vært alvorlig svekket uten den trioen.

På den andre siden av uavgjort, må Rangers komme tilbake fra et 1-0-underskudd i den første etappen da de er vertskap for Braga på Ibrox, og vinneren av det oppgjøret møter enten Atalanta eller RB Leipzig i semifinalen.

– Spenninger –

I mellomtiden reiser Leicester City til Nederland for å møte PSV Eindhoven i Europa Conference League, i håp om å kvalifisere seg til den første europeiske semifinalen i deres historie.

Lagene spilte uavgjort 0-0 i England forrige uke og vinneren møter enten Roma eller Bodo/Glimt.

Jose Mourinhos lag tapte 2-1 i Norge forrige uke, noe som betyr at de ikke har slått Bodo/Glimt på tre forsøk denne sesongen.

Denne kampen ble spolert på slutten av en kamp mellom Bodo/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Roma-keepertrener Nuno Santos. Begge mennene er suspendert på grunn av et potensielt anspent andre etappe.

Marseille-fans vil neppe reise til Hellas for lagets kamp mot PAOK etter at fanvold ødela den første etappen i Frankrike, som OM vant 2-1.

Greske myndigheter har bedt UEFA om å kaste ut fansen, selv om uansett en gruppe fremtredende Marseille-supportere allerede har bekreftet at de ikke vil delta på returen.

Kamper torsdag (avspark 19:00 GMT med mindre annet er oppgitt)

Andre etappe i kvartfinalen i Europa League

Atalanta (ITA) vs. RB Leipzig (GER) (1645) (1-1)

Barcelona (ESP) – Eintracht Frankfurt (GER) (1:1)

Lyon (FRA) vs West Ham United (ANG) (1-1)

Rangers (SCO) – Braga (POR) (0-1)

Den andre etappen i kvartfinalen i Europa Conference League

PSV Eindhoven (NED) mot Leicester City (ANG) (1645) (0-0)

Roma (ITA) vs Bodo/Glimt (NOR) (1-2)

Slavia Praha (TSE) – Feyenoord (NED) (3-3)

PAOK (GRE) – Marseille (FRA) (1-2)

Les de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyheter og liveoppdateringer her.

You may also like

Leave a Comment