Home » Blodig angrep i Norge: angriperen begynte å skyte bue mot folk

Blodig angrep i Norge: angriperen begynte å skyte bue mot folk

by Thure Lindhardt

Politiet meldte om hendelsen i Kongsberg, sørvest for hovedstaden Oslo, rundt klokken 18.30. Lokal tid. Ifølge de siste opplysninger har politiet varslet at den mistenkte er pågrepet og situasjonen er allerede under kontroll.

– Vi kan dessverre bekrefte at flere skadde og dessverre flere mennesker ble drept i hendelsen, sa den lokale politibetjenten Oyvindas på en pressekonferanse.

– Mannen som begikk forbrytelsen ble arrestert av politiet og er ifølge våre opplysninger den eneste involverte personen, la betjenten til.

Rundt 18.30. Motivene for angrepet flere steder lokal tid (19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet har ikke utelukket muligheten for terrorinsentiver.

– Gitt hendelsesforløpet sier det seg selv at det er et terrorangrep, sa Aas. — Fangen ble ikke intervjuet, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet opplyser at den mistenkte er tatt med til en politistasjon i nabobyen Drammen, men har ikke gitt ytterligere opplysninger.

– Andre personer blir ikke aktivt oppsøkt, sa Aas.

TV2 meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen. Noen medier rapporterer om fire dødsfall.

De skadde ble brakt til sykehus. Politiet vil ikke opplyse om antall ofre eller tilstanden deres.

Tjenestemenn sa at den mistenkte ble arrestert og ser ut til å ha handlet alene.

Det ble også tidligere rapportert at tjenestemenn inngjerdet flere store områder. Lokale innbyggere ble bedt om å holde seg hjemme.

Den mistenkte er nå brakt til en politistasjon i Drammen, opplyser politiet.

Ifølge CNN, på spørsmål om situasjonen ble behandlet som terrorisme, sa en talsmann for norsk politi at det var «uklart å si».

Kongsberg ligger 85 km vest for hovedstaden Oslo.

Angrepene skjedde i et «stort område» i Kongsberg, hvor det bor rundt 28.000 mennesker.

Unni Grøndal, Oslo-politiets pressetalsmann: «Vi hjelper til med nasjonale hjelpemidler som politihelikoptre og ambulanser».

En pil svaier i veggen

TV-rapporter viser ambulanser og væpnet politi som ankommer stedet.

Et helikopter og en gruppe eksplosiveksperter ble også sendt til stedet.

Nettsiden til allmennkringkasteren NRK la ut en bildesending av et vitne til hendelsene som viser en svart pil fanget i veggen.

Norge har tradisjonelt vært et fredelig land, men høyreekstreme angrep har skjedd de siste årene.

Ekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i et dobbeltangrep 22. juli 2011.

AB Breivikas satte først fyr på en minibuss lastet med eksplosiver i hovedstaden Oslo like ved Statsministerens kontor. Han dro senere til den nærliggende øya Utioja og skjøt dusinvis av mennesker der i en sommerleir med ungdom på venstresiden.

I august 2019 skjøt nynazisten Philip Manshaus mot en moské i utkanten av Oslo. Etter hvert klarte tilbederne å holde ham tilbake; Ingen ble hardt rammet i denne hendelsen.

Imidlertid hadde Ph. Manshaus tidligere skutt sin 17 år gamle søster som ble adoptert i Kina. Statsadvokaten beskrev handlingene hans som en «rasistisk handling».

Norske sikkerhetstjenester har også avverget flere planlagte jihadistangrep i landet.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment