Home » Caritas har opprettet et hjelpesenter for flyktninger – wKielce.info

Caritas har opprettet et hjelpesenter for flyktninger – wKielce.info

by Catherine Monroe

Caritas har opprettet et nytt kontaktpunkt for ukrainske statsborgere i Kielce. I tillegg til de nødvendige produktene kan flyktninger få støtte der innenfor områdene juridisk, psykologisk og yrkesrettet opplæring. Punktkoordinatorene planlegger også å gjennomføre polskkurs.

Arbeidet til punktet ved ul. Wiśniowa i Kielce koordineres av Mirosława og Oleg Sakaev, som kom til Kielce fra Lviv med sine tre barn. «Vi ønsket ikke å stå ved siden av, og fordi vi snakker polsk, ukrainsk og russisk, tilbød vi oss å hjelpe Caritas med å koordinere hjelpen til våre innbyggere. Hver person som bruker støtten blir registrert, og først da blir deres hjelp gitt ut. Det vi trenger mest i dag er mat, hygiene og kjemiske produkter, sa Oleg Sakayev.

Han viste til at i tillegg til å dele ut produkter, fikk de frivillige som jobber der også informasjon om blant annet mulighet for overnatting. «Kvinnen vil også gjennomføre et polskkurs, vi fullfører for tiden en gruppe frivillige» – bemerket han.

Br. Krzysztof Banasik, visedirektør for Caritas i bispedømmet Kielce, kunngjorde at det Caritas-drevne kontoret hadde vært i Senter for sosial integrering på ul. Wesoła 54, men forholdene der var ganske beskjedne. Byen stilte de nye lokalene til disposisjon for Caritas Kielce. P. Banasik påpekte at punktet er bemannet av frivillige fra Bispedømmets frivillighetssenter: Paweł fra Polen, Anatol fra Ukraina og Gawor fra Norge. Gavene som gis til flyktningene kommer fra samlingene til Caritas, Kielce Food Bank og redaksjonen til Echo Dnia.

Et annet kontaktpunkt for flyktninger fra Ukraina, hvis arbeid vil bli koordinert av Kielce lokale myndigheter i samarbeid med Caritas, vil bli åpnet i Turystyczna Street. «Vi vil jobbe sammen med Caritas i Kielce slik at hjelpen kommer dit den trengs. Vi vil ha et felles dataprogram som viser status på våre aksjer. Hvis vi for eksempel går tom for sukker, kan vi takket være det sende ukrainske statsborgere til Wiśniowa-punktet for å få hjelp,» informerte Magdalena Gościniewicz, direktør for City Center for Family Help i Kielce.

Biskop Marian Florczyk deltok i åpningsseremonien, og understreket at påskeklimaet hadde blitt kraftig rystet av krigen i Ukraina. «På den annen side finner vi gledelige aksenter gjennom den ekstraordinære hjelpen fra polakkene. Vi er klar over at dette senteret ikke ville ha eksistert uten dette samarbeidet og hjelpen, sa biskop Florczyk.

Stedet er åpent mandag til fredag ​​fra 10.00 til 17.00 og lørdager fra 10.00 til 14.00.

Forfatter: Viktor Dziarmaga

Foto UM Kielce

You may also like

Leave a Comment