Home » Coronavirus LIVE. En niende sak bekreftet av Omicron i Frankrike, et helsevernråd planlagt til mandag …

Coronavirus LIVE. En niende sak bekreftet av Omicron i Frankrike, et helsevernråd planlagt til mandag …

by Thure Lindhardt

10:45: Vaksinasjon er en del av migrantenes vei

Allerede i november 2020, mens de ventet på de første vaksinene, hadde Høyere helsemyndighet gjort de 300 000 til 600 000 papirløse migrantene i Frankrike til sin prioritet, som, hvis de kan huses, er underlagt promiskuitet og stort sett uten maske og hydroalkoholisk gel . Vaksinasjonen var endelig åpen for dem da den ble generalisert til alle over 18 år i slutten av mai.

«Helsedepartementet har vært trege med å reagere, noen regionale helsemyndigheter har vært veldig lydhøre, andre veldig sakte,» sa Didier Leschi, daglig leder for Ofii, som har tilbudt vaksinasjon i 19 av sine sentre på det franske fastlandet siden oktober. som har kommet 800 mennesker til gode så langt .

Allerede i juni mobiliserte lokale aktører for å overvinne de mange barrierene for vaksinasjon for migranter. I tillegg til språkbarrieren, mangel på informasjon og bekymringer om vaksinen, «er dematerialisering en stor hindring,» sa Dr. Marion Tambourindeguy, henvisende lege til Committee for the Health of Exiles (Comede). Selv de fordrevne på gaten har ikke alle en telefon, sier Marie Cougoureux, leder av Frelsesarmeens stiftelses humanitære stansetjeneste: «Å administrere helsekortet på papir når du bor ute er en skikkelig utfordring. Mi’kmaq».

You may also like

Leave a Comment