Home » De første tariffene for innføring av pantesystemet vises i dagligvarebutikker i Latvia

De første tariffene for innføring av pantesystemet vises i dagligvarebutikker i Latvia

by Thure Lindhardt

De første tariffene for innføring av pantesystemet vises i dagligvarebutikker i Latvia. Forhandlerrepresentanter informerte Skaties.lv.

«Maxima Latvija» Skaties.lv kunngjorde at de har mottatt den første av totalt 151 tariffer som forhandleren har til hensikt å plassere på salgssteder over hele Latvia og fortsetter å forberede innføringen av pantesystemet i Latvia fra 2022. De første Tara-maskinene ble levert til to «Maxima»-butikker i «X»-format – 406 Brivibas Street og 9 Sarkandaugavas Street.

Elīna Stībele, Operational Compliance Director hos Maxima Latvija

«Å motta den første Taromat er nok et viktig skritt mot introduksjonen av et moderne og praktisk pantesystem for drikkevareemballasje i Latvia. Vi er glade for å være den første forhandleren som i god tid kan begynne å forberede innføringen av pantesystemet. I tillegg vil vi sammen med «pantemballasjeoperatøren» om kort tid informere publikum om ulike praktiske nyanser knyttet til innføringen av pantesystemet, da de vil bli en daglig del av hver latvisk innbygger de neste seks månedene. «

Representanter for forhandleren «Rimi Lettland» Skaties.lv kunngjorde at butikkjeden «Rimi», i samarbeid med SIA «Depozīta Package Operator» (DIO), hadde startet innføringen av pantesystemet for drikkevarer i «Rimi»-filialene. . Rimi vil starte sin virksomhet i februar i Biķernieku Street 21 i Riga og tilby kundene muligheten til å overlevere glass, PET-flasker og metallbokser.

I mellomtiden, fra 13. september, vil rundt 40 taromater bli installert over hele Latvia i løpet av uken, og starter med den gradvise introduksjonen av taromater, slik at innen 1. februar vil 800-1000 mottaksområder for drikkevareemballasje være utstyrt med taromater, sa Rimi Latvia med . Fra 1. februar kan kjøpere plassere tomme og uskadede drikkepakker på Taromata Biķernieku Street «Rimi» og i mer enn 100 andre butikker over hele Latvia og motta en kupong verdt 10 cent for hver pakke levert i hver «Rimi . «Kan innløses»-forretninger Drikkeemballasje fra taromater leveres i sin tur til DIO for videre bearbeiding.Ved hjelp av Taromats skal mer enn 100 millioner emballasjeenheter årlig samles inn og resirkuleres i Rimi-filialene.

Artūrs Toms Plešs, minister for miljø og regional utvikling

«Forurensning er et av de vanskeligste problemene i det 21. århundre, så innføringen av et pantsystem er til stor fordel for det latviske samfunnet. Dette systemet vil skape ytterligere muligheter for aktiv deltakelse i miljøvern, samt gi et økonomisk insentiv for overføring av resirkulerbar drikkevareemballasje og dermed ha en positiv effekt på folks vaner.»

Representanter for CITROËN-butikkkjeden kunngjorde også at de første pantepakkemaskinene vil bli installert på salgsstedene. Totalt sett er det planlagt å installere mer enn 70 pantepakkemaskiner i Citro-nettverket, og driften av disse vil starte 1. februar 2022 med fullstendig introduksjon av pantesystemet i Latvia.

Imants Kelmers, representant for Citro-nettverket, styreleder for den latviske detaljhandelsledelsen

«Med innføringen av panteemballasjetariffer i detaljhandelen har vi kommet et skritt nærmere innføringen av pantesystem. Dette er et etterlengtet grep mot miljømessig bærekraft for å oppmuntre til retur av emballasje for resirkulering og redusere forurensning. For tiden jobber Citro-filialer aktivt med å installere pantepakkemaskiner på tvers av nettverket – de første maskinene vil bli installert i Ventspils og deretter gradvis i andre Citro-nettverksfilialer over hele Latvia. Det skal presiseres at de installerte maskinene først vil settes i drift i februar neste år og vil da inngå i pantesystemet. Fra februar vil kjøpere ha mulighet til å returnere drikkepantemballasjen de har kjøpt til gjenvinning mot tilbakebetaling av panten.

Prinsippet til Taromat er veldig enkelt – ved å plassere brukt drikkeemballasje laget av glass, plast (PET) eller metall med tilhørende pantsystemidentifikasjon og strekkode, beregnes totalbeløpet automatisk, som kjøperen kan få tilbake i form av en kupong for senere bruk for å betale for Shopping i butikken. For hver pakke som leveres er det mulig å få refundert 0,10 euro betalt på det tidspunktet drikken ble kjøpt.

You may also like

Leave a Comment