Home » Den internasjonale familiedagen. Prosjekter av polske gründere designet spesielt for familier – PARP

Den internasjonale familiedagen. Prosjekter av polske gründere designet spesielt for familier – PARP

by Gunnar Garfors

15. mai 2023

15. mai er den internasjonale familiedagen. Denne høytiden ble etablert av FNs generalforsamling 20. september 1993. Målet med markeringen er å utdype samfunnets bevissthet om familieproblemer. International Day of Families er en god anledning til å se nærmere på prosjektene til polske gründere som blir implementert takket være støtte fra europeiske fond for familier.

I år feires den internasjonale familiedagen for 30. gang. Årets feiring har som mål å øke bevisstheten om virkningen av demografiske endringer på familier. Som FN understreker, er demografiske endringer en av de viktigste faktorene som påvirker vår verden og livene og velferden til familier rundt om i verden.

I anledning den internasjonale familiedagen er det verdt å ta en titt på løsningene til polske gründere rettet mot å støtte familier på ulike områder, inkludert: Vi bryr oss om helsen til barn, voksne og eldre.

Et av disse prosjektene er en plattform for ikke-invasiv bestemmelse av glukosenivåer i selskapets kropp IQ BIOZOOM. Det bør understrekes at diabetes er en av de vanligste sykdommene i sivilisasjonen og en av de største utfordringene for folkehelsen. Det er den første ikke-smittsomme sykdommen som ble anerkjent som en epidemi i det 21. århundre. I følge Verdens helseorganisasjon (Verdens helseorganisasjon, WHO) led rundt 537 millioner mennesker over hele verden av diabetes i 2021. Det er anslått at over 780 millioner mennesker vil lide av denne sykdommen i 2045, opptil 46 % flere enn i dag. I følge det nasjonale helsefondet lider minst 3 millioner mennesker i Polen av diabetes. Samtidig kan nesten en million polakker være uvitende om sykdommen deres. Opptil 90 % av tilfellene involverer diabetes type 2, som rammer yngre og yngre mennesker. IQ BIOZOOM har utviklet en løsning som lar diabetikere og personer med pre-diabetes problemer overvåke helsen, kontrollere blodsukkernivået og iverksette passende forebyggende tiltak. Målet med prosjektet var å utvikle en globalt innovativ teknologi – bruk av kjemisk produserte tynnfilmtransistorer – for å måle glukose i menneskelig spytt. Aktiviteter inkluderte blant annet: design og optimalisering av sensorstrukturer, teknologier for produksjon av biosensorstrukturer basert på tynnfilmtransistorer og promotering av prosjektet. På et senere tidspunkt planlegger selskapet å videreutvikle teknologien basert på flere biomarkører og påvisning av stoffer fra fysiologiske analytter som CRP-protein, beta2-transferrin og kortisol. For utviklingen av prosjektet mottok IQ BIOZOOM nesten PLN 1 million i finansiering fra europeiske fond som en del av aktiviteten «Starting Platforms for New Ideas», som implementeres innenfor rammen av Eastern Poland Programme (POPW).

Til gjengjeld har selskapet satt i gang et prosjekt for par som drømmer om å utvide familien Lifebite Katarzyna Goch. For dette formålet mottok hun over PLN 120,5 tusen. Euro-medfinansiering fra «Small Grants for Enterprising Women Program» implementert innenfor rammen av Norske fond. Prosjektet har som mål å internasjonalisere og utvikle innovasjonen av en mobilapplikasjon for å støtte fruktbarhet og forsøk på å bli gravid. Søknaden ivaretar pars behov på følgende områder: tilgang til dybdekunnskap om faktorer som påvirker fruktbarhet, forbedring av helsevaner, individualiserte forebyggende anbefalinger, større involvering av partneren i ønsket om å få barn, samt psykologisk støtte mht. vanskelige følelser som oppstår ved å planlegge samleie på bestemte dager i syklusen og redusere nivået resulterer i stress forbundet med hele prosessen. Midlene som ble mottatt gjorde det mulig å implementere en innovativ medisinsk funksjon som hjelper til med vurdering av fertilitet og aktuelle prosedyrer i forsøk på å bli gravid. Fremragende polske og utenlandske professorer og spesialister ble invitert til å samarbeide. Det er også utviklet en messenger som gjør det lettere å ta vare på parforholdet og det intime livet.

Selskapet har utviklet en interessant løsning GAC SYSTEMS sp z o. o, som skapte en strupepipe som en del av kampanjen «Innovasjonskuponger for mellomstore bedrifter». Den brukes som førstehjelp ved kvelning. Dette er en sjanse til å redde helsen og livet til barn opp til 3 år. Det innovative røret er ment å suge ut et fremmedlegeme som sitter fast i luftrøret som blokkerer lufttilførselen til lungene. Prosjektet inkluderte utvikling av et nytt produkt av en vitenskapelig enhet (basert på ideen og all nødvendig informasjon fra GAC ​​SYSTEMS), opprettelse av en 3D-modell og, i neste fase, opprettelse av en form for produksjon av det ferdige produktet og produksjon av en første gruppe med produkt for testing. Prosjektet mottok over PLN 170 000 i finansiering fra Smart Growth Program (POIR). Produktet er en innovasjon i internasjonal skala – det fantes ingen sammenlignbare løsninger på markedet før nå.

I sammenheng med entreprenørielle familier bør «Suksesjon i familiebedrifter»-målet fra Knowledge Education Development Program (POWER) nevnes. Konkurransen tilbyr støtte fra konsulenter som diagnostiserer situasjonen i selskapets etterfølgerplanlegging og påpeker mulige muligheter og risikoer. Søknader aksepteres fra regionale operatører som en del av deres prosjekter. Rekruttering til enkeltstående av disse prosjektene varer frem til 30. september 2023. Denne støtten ble brukt av blant annet: Næringsliv PINOKIO BABYMOTE MPW GIZIŃSCY SPÓŁKA JAWNASelskapet ble grunnlagt i 2002, og spesialiserer seg på produksjon av barne- og babyklær, og tilbyr produkter av høyeste kvalitet, designet og produsert i Polen og sertifisert som «trygt for barn». Pinocchio-suksjonsprosessen fokuserte på flere mål, nemlig å forberede etterfølgere til å ta eierskap og ledelse av selskapet, utvikle en selskapsutviklingsstrategi for å opprettholde sin posisjon i markedet, og utvikle en plan for å opprettholde selskapet under overføringen av makt innenfor selskap. Et viktig element i suksesjonen var også utviklingen av en analytisk kontoplan som gir bedre kostnadskontroll og identifisering av de minst lønnsomme produktgruppene. I suksesjonsprosessen ble sentrale problemer identifisert, som hensiktsmessig fylling av roller i selskapet og kompatibiliteten av selskapets grunnleggers lederperspektiv med perspektivet til den yngre generasjonen. I tillegg til juridiske aspekter ble det utviklet en finansiell analyse, økonomiske indikatorer, en marginmodell og Porters 5 forces-modell, som gjorde at vi kunne fokusere på de mest lønnsomme produktgruppene og kundene. Komplekse besøk til bedrifter som bestilte butikkkvanta ble unngått og fokus ble satt på tilbudet til salgsnettverket. Til syvende og sist fant eierskapssuksess sted i slutten av 2022, noe som var en stor suksess gitt startvanskene og mangelen på en felles visjon. Den gamle mesteren i selskapet er Mariola, som blir etterfulgt av sønnene Paweł og Wiktor, som mottok aksjene etter overføringen av eierskapet. Takket være en godt utviklet suksessstrategi er Pinocio forberedt på fremtiden og videre utvikling på markedet og selskapet forblir i familiehender. For mer informasjon om Family Business Succession-aktiviteten, besøk PARP-nettstedet.

You may also like

Leave a Comment