Home » Den norske klubben skal spille i t-skjorter med QR-kode. Det er en påminnelse om menneskerettighetene

Den norske klubben skal spille i t-skjorter med QR-kode. Det er en påminnelse om menneskerettighetene

by Thure Lindhardt

Den norske fotballklubben Tromsø presenterte sine trøyer for den nye sesongen. Det er en spesiell QR-kode på det tredje antrekket som tar deg til nettstedet som informerer om menneskerettighetsbrudd i Qatar.

Det betyr at klubben skal konkurrere mot VM i Qatar, som arrangeres neste år. Mange internasjonale organisasjoner minner oss om at menneskerettighetene regelmessig brytes i dette landet. «Vi håper FIFA og Qatar vil høre på oss for siste gang, men Vi vet at penger er viktigere enn liv og menneskerettigheter. Husk at vi en dag må betale regningen. Da er ikke penger det viktigste, men omgang med mennesker», skriver forbundet på sine nettsider.Det verste er å vite at du behandler folk dårlig«- legger Tromsø til.

QR-koden på t-skjorten videresendes til en spesiell nettside som gir informasjon om menneskerettighetsbrudd fra Qatar. Siden utvikles i samarbeid med Amnesty International og Malcolm Bidali, som ble fengslet i Qatar for blogging.

«Vi kan ikke late som om fotball og politikk ikke har noe med hverandre å gjøre, og vi kan ikke se den andre veien når noen mennesker bruker vårt vakre spill til å overskygge menneskerettighetsbrudd. La oss slutte med sportsklær, la Tromsø til.

Den norske klubben Tromsø spiller i den lokale Eliteserieserien hver dag.

Warta Poznań – Wisła Kraków. Det endelige målet er avgjort

You may also like

Leave a Comment