Home » Det ble laget en film om skaperen av Krzyk

Det ble laget en film om skaperen av Krzyk

by Gunnar Garfors

Dette handler imidlertid ikke om Wes Craven, regissøren av skrekkfilmen «Skrik», men om maleren Edvard Munch. Denne artisten er helten i norsk film skapt av strømmeplattformen Viaplay. Munch og nevnte Craven har imidlertid noe til felles. Denne malerens berømte maleri «Skriket» ble blant annet inspirasjonen for utformingen av leiemorderens maske i den nevnte filmen.

Filmen om denne en av vår tids største artister heter «Munch». Den er delt inn i fire deler som viser de påfølgende fasene i malerens liv. I hver av dem spilles rollen som Munch av en annen stjerne på norsk kino. Disse er Alfred Ekker Strande («Forbannelsen»), Mattis Herman Nyquist («Hodejeger»), Ola G. Furuseth («Årets borger») og Anne Krigsvoll («Lilyhammer»). «Vår siste film maler et ømt portrett av en av historiens mest gåtefulle kunstnere. Munchs verk er suksessrike over hele verden, men hans like fascinerende liv er mye mindre kjent enn de er, er Viaplay-representant Filippa Wallestam sitert på «Deadline»-portalen.

«Munch» begynner med historien om kunstnerens første kjærlighet og kontroversen rundt hans første utstilling. Filmen flytter senere til det psykiatriske sykehuset hvor Munch var innlagt og hvor han måtte ta en av de viktigste avgjørelsene i livet sitt. Så, når kunstnerens død nærmer seg, vises hans kamp for å redde verkene hans fra nazistene under andre verdenskrig.

Regissør for filmen om Edvard Munch er Henrik M. Dahlsbakken («Forbidden Love»). I mars går produksjonen til streamingplattformen Viaplay, tidligere, fra 27. januar 2023, vises den på norske kinoer. (PAP Life)

cal/ game/

You may also like

Leave a Comment