Home » Det kommer bedre tider. Krisen i IC-markedet avtar

Det kommer bedre tider. Krisen i IC-markedet avtar

by Connie Nielsen

Har IC-markedskrisen endelig roet seg? Dette er hva to store produsenter synes å foreslå å bruke dem i produktene sine.

Halvledermarkedet har vært i krise i mange måneder. Produsenter av alle typer enheter må vente uker på levering av systemene de har bestilt. Ofte er dette billige og enkle brikker, men uten dem kan ikke enheten fungere skikkelig.

Det gikk til og med så langt at BMW solgte biler uten multimediasystemer for å kompensere for det manglende utstyret etter en tid. Vorwerk, produsenten av Thermomixes, har også et problem med tilgjengeligheten av komponenter til matprosessorene sine.

Krisen i halvledermarkedet

Situasjonen ser imidlertid ut til å ha blitt bedre den siste tiden. Noen sjetonger er allerede mye bedre tilgjengelig, men mange må vente flere uker. To selskaper bekrefter dette: Hyundai, en bilprodusent, og Electrolux, en produsent av husholdningsapparater. Begge hevder at krisen i halvledermarkedet sakte avtar.

Nokia og Siemens er av samme oppfatning. Selskaper sier at krisen ikke er over ennå, men situasjonen blir stadig bedre og det er mulig at vi om noen måneder nesten vil komme tilbake til normalen.

Dette betyr ikke at eventuelle problemer med elektronikken vil forsvinne. Produsenter står for tiden ikke bare overfor dårlig komponenttilgjengelighet, men også med økende inflasjon, noe som påvirker prisen på enkeltkomponenter. I tillegg kommer den økende risikoen fra koronaviruset ettersom antallet daglige infeksjoner i Europa og verden igjen øker.

Utseende: Intel advarer. En annen krise er nært forestående

Bildekreditt: Shutterstock

Tekstkilde: Reuters

You may also like

Leave a Comment