Home » Det polske håndballlaget spiller i U-21 verdensmesterskapet. Opprykk etter 20 år

by Connie Nielsen
  • Det polske landslaget i håndball spiller i U-21 verdensmesterskapet.  For første gang på 20 år.

Det polske U-21 håndballlaget har gått videre til VM etter 20 års pause. De vant opprykk 28-28 (15-10) i den andre kvalifiseringen etter uavgjort mot Norge under sprø omstendigheter. De gjorde opp 3 mål på de siste 78 sekundene. Og i svakhet. Torus Wybrzeże Gdańsk håndballspillere bidro også til denne suksessen: Wiktor Tomczak, Jakub Będzikowski og Kornel Poźniak.

POLEN – Norge 28:28 (15:10)

POLEN:

Jastrzębski, Pozniak – Michalowicz 2, Tomczak 2, Sladkowski 4, Głuszczenko 2, Wasiak 4, Wiaderny 2, Kosznik 2, Będzikowski 5, Stempin 1, Szendzielorz, Molski 2, Mielczarski 2,

Tsjekkia – POLEN 25:33 (9:15)

POLEN: Jastrzębski, Poźniak – Michałowicz 8, Tomczak 4, Sladkowski 4, Głuszczenko 3, Wasiak 3, Wiaderny 2, Kosznik 2, Molski 2, Będzikowski 2, Stempin 1, Mzielielorzski 1, 1

Det polske U-21-landslaget i håndball spilte kvalifiseringsturneringen til verdenscupen i Italia. I sin første kamp beseiret hun tsjekkerne 33-25, så i neste kamp trengte hun uavgjort eller seier for å gå videre. I den møtte hun Norge og trakk kampen 28:28. Omstendighetene som denne trekningen ble vunnet under vil imidlertid gå over i historien.

Torus Wybrzeże Gdańsk er en åpenbaring av PGNiG Superleague. Det beste resultatet på nesten 20 år. Les intervjuet med Damian Wleklak

De hvit-røde startet kampen med en 4:1-ledelse. Polakkene økte systematisk ledelsen og i det 13. minutt sto det allerede 9:3. Norge gjorde feil i angrep og spillerne våre sakket ikke ned, så de gikk inn i garderoben 15:10.

Etter sidebytte fikk de hvit-røde problemer i angrepet, noe konkurrenten utnyttet. Norge tok igjen tap og kom nær et mål (14:15) i det 33. minutt av kampen. Rivaliseringen ble mer balansert og i det 42. minutt sto det uavgjort på resultattavla (18:18). I minuttene som fulgte tok nordmennene initiativ i kampen og tok ledelsen. Fra det øyeblikket måtte polakkene jage resultatet og hente inn tapene, men de ga seg ikke hele tiden.

Til slutt ble følelsene høye. 78 sekunder før kampslutt tapte polakkene 25:28men de ga seg ikke, til tross for at de var underbemannet. protégés Zygmunt Kamys De scoret tre mål på rad og endte uavgjort 28-28.