Home » Det russiske sjakkforbundet gikk under asiatiske regi

Det russiske sjakkforbundet gikk under asiatiske regi

by Catherine Monroe

Det russiske sjakkforbundet (FCR) forlot European Chess Union (ECU) og ble et fullverdig medlem av Asian Federation (ACF). Nyheten ble bekreftet av FCR-president Andrei Filatov, som beskrev det som «et nytt kapittel i historien».

Takket være denne avgjørelsen kan russiske sjakkspillere delta i en rekke store internasjonale konkurranser, og i tillegg arrangeres de viktigste turneringene i den asiatiske kalenderen i Russland. FCR er det første av alle idrettsforbund i Russland som bytter til et asiatisk forbund.

FCR, representert ved administrerende direktør Alexander Tkachev, og ACF, representert ved generalsekretær Hisham Al-Taher, signerte en samarbeidsavtale for å utvikle sjakk.

Den russiske føderasjonen har forpliktet seg til å være vertskap for minst ett offisielt kontinentalt arrangement hvert år.

De russiske og hviterussiske føderasjonene ble suspendert av ECU som svar på den militære invasjonen av Ukraina, og deres landslag ble utestengt fra turneringer fra det internasjonale sjakkforbundet (FIDE). Samtidig kunne spillere fra begge land delta i individuelle konkurranser under FIDE-flagget.

Slik var statusen til Jan Niepomniaszchi, som tapte mot kinesiske Ding Liren etter ekstraomganger i en VM-kamp søndag etter at Norges Magnus Carlsen la opp forsvaret.

ECU-visepresident Malcolm Pein anklaget FIDE, ledet av den tidligere russiske visestatsministeren Arkady Dvorkovich, for å bli «drevet av Kreml» ved å la FCR invadere Asia.
(TRYKK)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment