Home » Direktør for PIM på møte med PAIH-representanter fra Asia

Direktør for PIM på møte med PAIH-representanter fra Asia

by Gunnar Garfors

12. januar 2023 møtte Agnieszka Maliszewska, direktør for PIM-kontoret, online med PAIH-representanter fra Asia og Stillehavsregionen. Sesjonen ble deltatt av representanter fra Vietnam, Indonesia, Thailand, Bangkok, Sør-Korea, Filippinene og Singapore.

Muligheter for å eksportere meieriprodukter til Asia

Hovedtemaet for møtet var det aktuelle bildet av meierisektoren i Polen – problemer og utfordringer, samt generell informasjon om markedet og potensialet til polske meieriprodukter.

Etter Japan er Singapore det mest utviklede og rikeste landet i Asia. Den kalles ikke «den asiatiske tigeren» for ingenting. Bystaten er en av de største matimportørene. Mangelen på nok jordbruksareal til å dekke behovene til befolkningen på over 5 millioner gjør at nesten 90 prosent av maten importeres. Singapore importerer omtrent 90 % av maten, importvolumet var SGD 1 046,27 millioner i 2011. Hovedleverandørene er: Malaysia, Taiwan, Kina, USA og Korea. Matimport fra Polen beløper seg til rundt 782 tusen tonn. USD, hovedsakelig inkludert egg, frossen fjærfe, svinekjøtt, fisk, grønnsaker, frukt. Singaporeanske forbrukere fokuserer hovedsakelig på premiumprodukter og produkter rike på næringsstoffer.

Jeg er glad for at det polske melkekammeret var medarrangør av møtet, som var en mulighet til å presentere eksportbarrierer for polske meieriselskaper, men også en mulighet til å bli kjent med forventningene til importører til de ovennevnte asiatiske og stillehavslandene

– sier Agnieszka Maliszewska, direktør for det polske melkekammeret.

Felles støtte til polsk eksport

Oppgaven til vår organisasjon er å støtte eksporten av polske meieriprodukter, og jeg er glad for at vi takket være disse kontaktene har muligheten til å støtte eksportpotensialet til våre selskaper, spesielt i denne vanskelige kriseperioden. legger Maliszewska til.

Ifølge PAIH-representanter er det stor etterspørsel etter polske meieriprodukter, i Vietnam etter UHT-melk og mozzarella, og i Thailand etter melkepulver og mysepulver.

Under møtet ble problemstillinger knyttet til potensielle forretningspartnere og krav knyttet til eksport til disse markedene diskutert. I tillegg ble spørsmålet om deltagelse på messer tatt opp, som ifølge deltakerne er en av de viktigste måtene å bygge fruktbare forretningsforhold og skaffe nye kontrakter på.

I nær fremtid er det planer om å arrangere et webinar for bedrifter fra meieriindustrien for å øke næringens kunnskap om Asia-Pacific-markedet.

Du ser etter et lager til leie. Se kunngjøringene på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment