Og det er i Frankrike at konsernet investerte under krisen ved å opprette MooveCamp.
I begynnelsen av prosjektet var Michel Salaün, Jean-Pierre Nadir og Franck Demortière, som var bussoperatører på den tiden.
«Jeg har alltid vært interessert i kjøretøy. Jeg pleide å ha opptil 350 trenere. Under krisen så vi etter muligheter og sa til oss selv at varebillivet har fingeren på pulsen,« minnes bretoneren.
Når motoren starter Flåten besto av 20 transportører. Et år senere er de 60.
Salget er i utgangspunktet lavt, rundt 800 000 euro forventes for 2022. MooveCamp er en innsats på fremtiden, men også en måte for byråer å tiltrekke seg et yngre og mer urbant klientell.
«vi Vi selger disse produktene hovedsakelig i distribusjonsnettverk, det som før var umulig.
Det er ikke begrenset til enkel varebilutleie da vi også har pakkeoppholdmed uvanlig overnatting, bilturer til Norge.
Du trenger imidlertid ikke tro det beveger seg med osssier Michel Salaun.
Etter to år med krise tar endelig lederen av gruppen med samme navn igjen ordet, ikke for å skryte, men for å sette kirken tilbake midt i bygda.
«Jeg ville ikke snakke for å levere dårlige nyheter. Ikke noe positivt å rapportere på to år, få prospekter. Vår daglige rutine da var å kutte utgifter.»
Med nesten 200 lukkede byråer og en gjennomsnittlig månedsleie på 2000 euro, hastet det veldig. Angrer han på at han tok over Thomas Cook-byråene?
«Nei, ikke i det hele tatt, det tilsvarer en mulighet.
Krisen inntraff 3 måneder etter overtakelsen, det var ikke disse 59 utsalgsstedene som forårsaket mest tap, selv om det var noen.
Som en påminnelse hadde gruppen 196 byråer i 2019, mot 160 for tiden.
To år senere ser det ut til at Salaün Holidays ønsker å gå fremover igjen, og som vi sier i Bretagne (og Normandie også): god vind!
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»