Home » Effektene av invasjonen av Ukraina…selv i Arktis

Effektene av invasjonen av Ukraina…selv i Arktis

by Gunnar Garfors

Minst to av dem takler det økende problemet med skogbranner, som har blitt verre i Nord-Canada så vel som i Sibir. Prosjektet arktisk brann har som mål å kartlegge regionene som brennes hvert år for å vurdere innvirkningen på økosystemer og samfunn og for å forutsi områder som kan være utsatt. Og prosjektet Sirkumpolar villmarksbrann har som mål å bedre koordinere responsen til de forskjellige samfunnene i disse enorme områdene.

Disse brannene har ikke bare truet mennesker og dyreliv, men har også sluppet rekordnivåer av CO2 ut i atmosfæren de siste årene ettersom de brenner torvområder med høyt karbon. Intensiteten deres kan også akselerere smelting av permafrost – så mye dårlige nyheter på klimafronten.

Ved kunngjøringen av denne boikotten av møtene i Arktisk råd 3. mars, satte ikke de syv landene – Canada, Danmark, USA, Finland, Island, Norge og Sverige – noen frist. bare fremkalle Brudd på «prinsippene om suverenitet og territoriell integritet» som ble opprettholdt av rådet.

Arktisk råds primære mandat er å opprettholde «fredelige og stabile relasjoner» mellom land og urbefolkningssamfunn rundt polarsirkelen. Hans arbeid har ofte blitt kalt » modell samarbeid mellom nasjoner, spesielt på miljønivå, som var deres første eksistensberettigelse: den første traktaten som førte til dette rådet ble kalt Strategi for å beskytte det arktiske miljøet. Den ble signert i 1991, akkurat da vi kom ut av den øst-vestlige kalde krigen.

Seks aboriginalforeninger har også status som «permanent deltaker», inkludert Inuit Circumpolar Council.

9. mars, statsministeren for Nunavut-territoriet, Pauloosie Jamesie Akeeagok, i Canadas nordvest, uttrykte sin solidaritet med det ukrainske folket ved å åpne den nye sesjonen i parlamentet. Han koblet også invasjonen av Ukraina til økende russiske investeringer i nord, og sa at han fryktet denne «aggresjonen» kunne smitte over på arktiske anliggender.

I løpet av det siste tiåret har miljøkatastrofer multiplisert etter hvert som vi oppdaget at disse nordlige områdene blir varmere mye raskere enn resten av planeten og at issmeltingen åpnet døren for utnyttelse av regionens naturressurser, inkludert olje.

Ikke gå glipp av noe av innholdet vårt

Oppmuntre Octopus.ca

I anledning Francophonie-måneden ønsker Pieuvre.ca-teamet å understreke sin tilknytning til kvaliteten på det franske språket. Det er derfor vi bruker det hver dag motgift å revidere tekstene våre.

You may also like

Leave a Comment