Home » Eiendomspriser i Europa. Tyskland, England, Norge, Bulgaria. Hvor er det billig og hvor er det dyrt?

Eiendomspriser i Europa. Tyskland, England, Norge, Bulgaria. Hvor er det billig og hvor er det dyrt?

by Gunnar Garfors

Når det gjelder eiendomspriser, er München den klart dyreste byen i Tyskland. Ifølge dw.com er de bare dyrere i Paris.

Eiendomspriser i Tyskland og Europa

Data om det tyske markedet ble samlet inn av Deloitte. Selskapet undersøkte 68 større byer i 23 europeiske land. Det viser seg at i München i 2021 måtte du betale i gjennomsnitt 10,5 tusen PLN for en ny leilighet. EUR (ca. 49 tusen PLN) per kvadratmeter i Paris 13,5 tusen euro (ca. 63 tusen PLN). I London og Oslo ca 8,4 tusen euro, i Amsterdam – 7,6 tusen. Euro, i København – 7,3 tusen. Euro.

I Tyskland var kvadratmeterprisen i Frankfurt rundt 8,4 tusen PLN. euro, i Hamburg – 6,9 tusen. euro, og i Berlin – 6,5 tusen. Euro.

På den annen side var det gunstig i bulgarske byer: Varna og Burgas ved Svartehavet, hvor nye leiligheter i snitt kunne kjøpes for rundt 900 euro per kvadratmeter – informerer dw.com.

Som vi leser kommer Tyskland ikke dårlig ut når det gjelder boligbygging. Ifølge Deloitte-beregninger er det cirka 43,1 millioner leiligheter i landet, det vil si cirka 51,8 tusen. Leiligheter per 100 tusen. Beboer.

Imidlertid ble kun 372 leiligheter per 100 000 m² tatt i bruk i fjor. innbyggere og byggingen av 299 nye leiligheter har startet – beregner dw.com.

Hva med prisene på primærmarkedet i Polen? I følge rapporten fra det polske økonomiske instituttet (PIE), De høyeste prisene for leiligheter på dette markedet i 2022 (data for andre kvartal) ble registrert i Gdynia (12,5 tusen per 1 m²), og på annenhåndsmarkedet – i Warszawa (11,8 tusen for 1 kvm).

I de ti største polske byene økte kvadratmeterprisen med i snitt 19 prosent sammenlignet med året før på primærmarkedet. – angitt PIE i rapporten.

Etter analysen i spissen Byer med de høyeste boligprisene i primærmarkedet det var Białystok (132 %), Szczecin (128 %), Zielona Góra (127 %) og Gdynia (127 %).

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment