Home » En annen oppdagelse av PGNiG. Selskapet fant gass- og oljeforekomster i Norge

En annen oppdagelse av PGNiG. Selskapet fant gass- og oljeforekomster i Norge

by Gunnar Garfors

PGNiG har oppdaget nye gass- og oljeforekomster i Norge. Størrelsen deres er i utgangspunktet anslått til 11 til 36 millioner fat oljeekvivalenter.

PGNiG Upstream Norway – et datterselskap av Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) – og det norske selskapet Aker BP har annonsert et nytt funn. Forekomsten ble oppdaget i den nordlige delen av Norskehavet. Ressursene er opprinnelig estimert til 11-36 millioner fat oljeekvivalenter (til sammenligning – EU forbruker 346 millioner fat oljeekvivalent).

Den ble oppdaget og ligger omtrent 14 km nordøst for Skarv gruvedistrikt. Det er hovedsenteret for PGNiGs virksomhet på norsk kontinentalsokkel.

Norge er en prioritet for PGNiG

Norge er vår prioritet når det gjelder lete- og produksjonsaktiviteter i utlandet. Utnyttelsen av disse forekomstene er av strategisk betydning for oss, også i forbindelse med å styrke Polens energisikkerhet – sa presidenten for PGNiG Iwona Waksmundzka-Olejniczak.

Plasseringen av forekomsten nær gruveområdet Skarv vil lette utviklingen og øke lønnsomheten i virksomheten, sier Waksmundzka-Olejniczak.

PGNiG Upstream Norway har ytterligere konsesjoner i nærheten av Newt-prospektet – der det er oppdaget forekomster – hvor det planlegges leteboring i nær fremtid.

PGNiG har vært notert på Warszawa-børsen siden 2005. Konsernet driver blant annet med leting, produksjon og lagring av naturgass og leting og produksjon av råolje. Det fungerer både i Polen og i utlandet. Den konsoliderte omsetningen nådde nesten 70 milliarder PLN i fjor.

Vi anbefaler også:

You may also like

Leave a Comment