Home » En av de lengste hengebruene i verden bygges i Norge

En av de lengste hengebruene i verden bygges i Norge

by Gabriel Scott

Prosjektet er en del av programmet Modernisering av E39 Ålesund til Moldesom har som mål å styrke motstandskraften til infrastrukturen på E39-vegen og vil bidra til gjennomføringen Statens vegvesens ambisjonerå skape i landet Kystmotorvei uten ferger.

hengebro over lengden 2010 m vil ha hovedspennet er 1625 m langt – rundt en meter lenger enn den nåværende skandinaviske rekordholderen, broen Storebælt i Danmark og 320 meter lengre som den legendariske broen gylden port.

Julsundet Bru visualisering / foto. arup.com

Krysset vil omfatte en egen fortau, syklist og saktegående kjøretøysom mopeder. Arbeidet vil bli utført av Statens vegvesen og Arup vil gi teknisk rådgivning, og trekker på omfattende erfaring med brodesign. Et team med erfarne ingeniører ledes ortotropisk ståldekkdesign og vil utføre den mest moderne analysen av utmattingsstyrken til broenved å anvende detaljerte modellerings- og spenningsuttaksteknikker for fremtidig beskyttelse av strukturen.

Julsundet Bru visualisering / foto.  arup.com

Julsundet Bru visualisering / foto. arup.com


Bru over Julsundet sammen med planen Undersjøisk tunnel Romsdalsfjordde den blir omtrent 14,5 km lang og to rør, dette det største anleggsarbeidet på strekningen av den norske motorveien under bygging, unntatt ferger. Statens vegvesen ga et budsjett på ca. USD 350 millioner til USD 470 millioner for gjennomføringen.

Les også: Stonehenge Tunnel Contractor valgt. Men ingenting er kjent ennå

You may also like

Leave a Comment