Home » En lammet svenske har ligget på et sykehus i London i ett år. Byråkrati på vei tilbake inn i landet

En lammet svenske har ligget på et sykehus i London i ett år. Byråkrati på vei tilbake inn i landet

by Gunnar Garfors

Fordi kvinnen hadde bodd i utlandet så lenge, ble hun fjernet fra det offisielle svenske folkeregisteret og kunne ikke anses som kvalifisert for helsetjenester.

Mannen hennes ble fortalt at han kunne fremvise dokumenter for å omregistrere henne som bosatt i Sverige på hennes vegne, men bare hvis kona hans, som ikke kunne gå eller snakke, var fysisk i landet.

Det britiske NHS kan ikke overføre en kvinne til et sykehus i Sverige, da svenske sykehus ikke kan ta imot en pasient som ikke er i folkeregisteret.

Labour-parlamentsmedlem Helen Hayes, som har støttet henne siden januar, beskrev saken som sjokkerende. Hun påpekte at den pågående konflikten bare forverret lidelsene til kvinnens familie. Heyes skrev til Europa-sekretær Leo Docherty om saken, og oppfordret ham til å organisere et møte mellom britiske og svenske tjenestemenn «i håp om at de to landene kan samarbeide utenfor de eksisterende reglene».

Kvinnens ektemann skrev til 349 medlemmer av den svenske riksdagen om saken hans. Han fikk bare ett svar fra noen som uttrykte sin sympati, men sa at de ikke var i stand til å løse situasjonen.

Han skrev også til EU-kommisjonen og FN og uttalte at hans kone ble diskriminert som funksjonshemmet. De klarte heller ikke å bryte blindveien.

You may also like

Leave a Comment