Home » En nederlandsk domstol har kunngjort konkurs i selskapet som driver det eneste fergetilbudet mellom Nederland og Norge

En nederlandsk domstol har kunngjort konkurs i selskapet som driver det eneste fergetilbudet mellom Nederland og Norge

by Gabriel Scott

Mandag kunngjorde Haarlem tingrett konkursen til Holland Norway Lines (HNL), som driver fergeforbindelse mellom havnen i Eemshaven ved Groningen og Kristiansand i Sør-Norge. Dette betyr slutten på fergeforbindelsen mellom de to landene.

ferje Romantica har seilt siden 2022. Fra juni i år. På grunn av fortøyningsproblemer forlot skipet havnen i Emden i Tyskland, som ligger nær grensen til Nederland.

Denne avgjørelsen viste seg å være katastrofal. Mediene rapporterte at selskapet mistet reservasjoner og opplevde økonomiske vanskeligheter. I forrige uke la HNL inn en rettssøknad om betalingsutsettelse, noe som viste seg å være en forløper til selskapets kollaps.

Konkursen ble varslet mandag. Retten oppnevnte en kurator som forklarte media at årsaken til konkursen var mangelen på en investor som var villig til å overta det gjeldsbelagte selskapet.

Konkursvedtaket betyr ikke bare slutten på fergetrafikken mellom de to landene, men betyr også at reisende som kjøpte billetter har tapt penger.

ferje Romantica (IMO-nr. 9237589; byggeår 2022; GT 40 803; bæreevne 4500 t; lengde på ro-ro lastespor 1000 m; passasjerseter 3160, inkludert lugarer – maks. 2178; antall hytter 727) ble innleid av HNL fra det estiske rederiet Tallink Group Ltd. I charteret flagget HNL med det nederlandske flagget.

Fra åpningen av linjen i 2022 gikk fergen Romantica fraktet nesten 400.000 passasjerer mellom Nederland og Norge. Romanticasom er den såkalte A cruisefergen eller, for å si det enkelt, en cruiseferge – en krysning mellom en ferge og et cruiseskip med et relativt mindre (i forhold til typiske bilferger) ro-ro-lasteområde (mindre romslig bil) dekk) og en større kupéseksjon og et bredere utvalg av forskjellige fasiliteter og tjenester (f.eks. servering, fritid) og attraksjoner for passasjerer om bord.

Fra Amsterdam Andrzej Pawluszko (MUSH); PBS (PortalMorski.pl)

Foto: HNL

Romantika ferge i HNL farger
Romantika ferge i HNL farger
Romantika ferge i HNL farger

You may also like

Leave a Comment