Home » en pasient fra Norge kom for et nytt hjerte. Han har allerede en sirkulasjonspumpe

en pasient fra Norge kom for et nytt hjerte. Han har allerede en sirkulasjonspumpe

by Catherine Monroe

I slutten av august skrev vi om aksjonen på Wroclaw flyplass og på Universitetssykehuset i Wroclaw. En pasient fløy til Wrocław med en spesiell luftambulanse fra Tromsø i Norge for å få… et nytt hjerte.

– Transport til Polen var mannens eneste sjanse, hovedsakelig fordi det ikke ble funnet en passende donor for ham i Norge. For øyeblikket kan vi røpe at pasienten er polsk, han er rundt 50 år og jobber i Norge. For noen dager siden fikk han et massivt hjerteinfarkt og tilstanden hans var svært alvorlig. Her ble USK med på aksjonen og tok pasienten under sine vinger, rapporterte representantene for Wrocław-sykehuset.

USK informerer om den videre skjebnen til en pasient fra Norge

Informasjon frigitt av USK viser at polakken fra Norge allerede har gjennomgått HeartMate 3 LVAD pumpeimplantasjon. Enheten gir ham langsiktig kardiovaskulær støtte. Pasienten kom til bevissthet og tilstanden hans er stabil. Han ble ekstubert, det vil si at han gjennomgikk prosedyren for å fjerne endotrakealtuben fra luftrøret. Han hadde til og med noen ord med legene.

Som Jakub Jankowski, koordinator for VAD (Ventricular Assist Device – en enhet som støtter arbeidet til hjerteventriklene) understreket, var det ingen tid å miste.

Tiden var vår fiende – vi måtte ta en rask og optimal beslutning om hva vi skulle gjøre med pasienten mens vi ventet på en donor. Gitt hans tilstand, bestemte vi oss for at HeartMate 3-implantasjon var det eneste alternativet. Det viktigste for oss var å redde livet hans

Jakub Jankowski, VAD-koordinator

En pasient etter et hjerteinfarkt venter på et hjerte

Sykehustjenestemenn fra ul. Borowska legger til at overlevelsesraten for pasienter med HeartMate 3 er svært høy, og de som har en slik pumpe har en sjanse til å leve lenger. Dette utelukker selvsagt ikke klassisk hjertetransplantasjon, men det sikrer langsiktig stabilisering før en passende donor blir funnet.

USK understreker at alt dette kun var mulig takket være det utmerkede arbeidet til kirurger, kardiologer, anestesileger, sykepleiere og koordinatorer. Blant dem er: Dr. Roman Przybylski, sjefsoperatør; første assistent dr hab. Tomasz Hrapkowicz, andre assistent Dr. Maciej Bochenek og Jakub Jankowski, VAD-koordinator.

USK / jr

You may also like

Leave a Comment