Home » England Kvinner 8-0 Norge: Beth Meade scoret hat-trick mot Lionesses, og slo norske rekorder

by Gunnar Garfors

England feiret sin historiske suksess da Beth Mead hjalp Mead med et hat-trick i en fantastisk 8-0-seier over Norge i deres andre gruppekamp i EM 2022.

Ingen av lagene scoret åtte mål i en eneste EM-kamp, ​​både herrer og kvinner, før løvinnene eksploderte på AMEX Stadium. Seieren tillot dem også å kvalifisere seg til kvartfinalen som gruppe A-vinnere, med rette poeng som betyr at de er ubeseiret i toppen.

Mens åpningskampen deres mot Østerrike var tett og ganske konsekvent, trakk England til slutt håndbrekket mot norsk side, kalt Dark Horses i forkant av turneringen, i et show som ville snakke mye om løvinnene som vinnere av konkurransen. .

Det var faktisk Norge som så bedre ut i de første 10 minuttene da Englands etterlengtede, tøffeste kamp i gruppen begynte med seriøst defensivt arbeid.

Men fra det 12. minutt tok England over og vaklet ikke.

England ble tildelt en tidlig straffe etter at Manchester United-forsvarer Maria Thorsdottir felte Ellen White. Georgia Stanway utlignet umiddelbart, og til tross for at hun ventet litt lenger på at et skudd skulle bli klarert, mistet hun ikke konsentrasjonen da hun skjøt ballen forbi keeperen.

Norge hadde få sjanser i første omgang mellom det første målet og det andre, men England doblet ledelsen etter tre minutter. Meade sendte ballen inn i mål, som ble parert av Lauren Hemp og ble tildelt offside etter en VAR-oppringing.

Bilde:
Beth Meade scoret hattrick i Englands seier over Norge

White ønsket ikke å holde seg på mållisten, og scoret sitt første mål for kvelden – og Englands 51. – på under en halvtime. Thorisdottir klarte ikke å holde Manchester City foran igjen. Det var da en enkel vri, steg og visp.

Men det gikk sju minutter før England gjorde ustoppelige fremskritt, doblet ledelsen og scoret allerede tre mål.

Meade scoret det fjerde målet i det 34. minutt, og White tok igjen ballen fra Marina Megildy før han la ballen i Heims vei. Det var så overgangen fra den ene fløyen til den andre da Meade nikket hjem.

Fem minutter senere scoret den ustoppelige Meade sitt andre mål for natten, og slo Julia Blackstead og Thorsdottir før hun trillet ballen rent forbi forsvarsløse Guru Petersen.

White scoret sitt andre mål like før pause da hun headet en strålende pasning fra Fran Kirby, mens England avsluttet første omgang med imponerende seks mål.

Selv om det ikke ble mange mål etter pause, hadde England alltid kontroll og dikterte til slutt en kamp som vi vet kan spilles på de største scenene. Selvfølgelig var det en del mål som skulle ende i en rekordkveld.

Alicia Russo og Beth Mead feirer Englands 7-0 ledelse
Bilde:
Alicia Russo scoret sitt første mål i en stor internasjonal turnering for England

Alicia Russo scoret sitt første mål for England ti minutter etter å ha tatt banen som innbytter, etter å ha beseiret Guru Bergsfand i luften og scoret et syvende mål for Ducks.

Prikken over i-en var Meades hat-trick rett før kampen startet. Thorisdottir gjorde den feilen å ikke stoppe Keira Walshs første forsøk og lot Mead score et fantastisk åttende mål for natten.

Dermed klatrer England til topps i gruppe A og rett inn i sluttspillet. De vil returnere til AMEX Stadium på tirsdag for å møte på andreplass fra gruppe to. Dessverre for Nord-Irland betyr resultatet at de er eliminert fra sin første store internasjonale turnering etter mandagens 2-0-nederlag mot Østerrike.

Samtalepunkter i England: Ikke mistenker, løvinner ser bort fra «press»

Englands Elaine White feirer etter å ha scoret laget sitt tredje mål
Bilde:
Englands Ellen White feirer etter å ha scoret et tredje mål for laget sitt

England kvalifiserte seg til gruppe én med rekordseier over to ganger europamestere Norge. Hva lærte vi av andre runde?

jeg leser her

Hva blir det neste?

England avslutter gruppespillet i Euro 2022 med en kamp mot Nord-Irland fredag ​​kveld klokken 20:00 i St Marys.

Østerrike er sammen med Norge på AMEX Stadium i Brighton og kampen starter samtidig.