Home » Et forferdelig signal kommer fra Tyskland til Polen. «Teater»

Et forferdelig signal kommer fra Tyskland til Polen. «Teater»

by Gunnar Garfors

I Ifo-undersøkelsen fra juli falt verdien av den viktigste økonomiske klimaindikatoren i Tyskland til det laveste nivået siden juni 2020. Indikatoren nådde nivået på 88,7 poeng. og er under tidligere forventninger til økonomer (90,1 poeng).

ifo-indikator – Tyskland på randen av resesjon

Instituttet påpeker dette til den øde situasjonen i tjenestesektoren og de alt for høye energiprisene, som kan føre tysk økonomi inn i en resesjon.

Bedrifter forventer at økonomien vil avta betydelig i de kommende månedene, med pessimisme som spesielt tydelig i industrien, der avlesningen stoppet på -7,1 poeng. i juli mot en lesning på 0 i juni.

På grunn av gasskrisen trenger giganten statsstøtte, ellers står den overfor konkurs. Etter planen skal regjeringen ta på seg om lag 30 prosent. Aksjer i selskapet, men det beskytter ikke mottakerne mot prisøkninger.

«Den mest pålitelige sentimentindikatoren i tysk industri, IFO, det synker til nivåer som tyder på pandemisk drama. Tyskland er Polens viktigste handelspartner. Når vi vurderer utsiktene for den økonomiske situasjonen i Polen, la oss se fremover, ikke bakover (f.eks. arbeidsledighet) «- advarer Kamil Sobolewski, sjeføkonom for arbeidsgivere i Polen, med henvisning til utmerkede data fra det innenlandske arbeidsmarkedet (arbeidsledigheten er den laveste på 32 år).

Polen vil tape på grunn av resesjon i Tyskland

Det er foreløpig ingen økonom som ikke ville forvente en alvorlig økonomisk nedgang på Vistula. I alle fall er de allerede synlige i de harde økonomiske dataene. For eksempel har industrien begynt å avta og lønnsveksten har vært lavere enn inflasjonen for andre måned på rad, noe som betyr at lønningene våre faller i reelle termer.

Blant annet var Berlins problemer tydelig synlige i de mye kommenterte dataene om handelsunderskuddet for mai 2022. På den tiden oversteg importen eksporten i Tyskland for første gang siden 1991. Ifølge Federal Statistical Office (Destatis) var det månedlige innenlandske utenrikshandelsunderskuddet rundt én milliard euro mandag. – Ikke veldig gode nyheter for Polen – kommenterte XTB-analytikere.

Dette er effekten av Tysklands økonomiske modell fra midten av forrige århundre basert på billige råvarer fra Russland, som nå settes på prøve. Ifølge estimater fra forskningssentre utenfor Oder Vår nabos økonomi kan krympe med opptil 13 prosent i det svarte scenariet. og mister 5-6 millioner arbeidsplasser. Den handler om et scenario der Putin vinner sin «gasskrig» mot Europa.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment