Home » Et uhell av TVP News. De utvidet EU

Et uhell av TVP News. De utvidet EU

by Gunnar Garfors

materiale på drivstoff

Denne utgaven av Wiadomości vil garantert gå ned i historien. «Etter flere uker med turbulens på verdensmarkedene, er drivstoff i Polen igjen det billigste i EU. De siste dagene har prisen på den mer populære 95-eren falt med flere titalls kroner per liter, sa Danuta Holecka. Ordene hennes ble sitert av nettstedet Na Temat. Dette er som sagt resultatet av oljeprisfallet, styrkingen av zlotyen og sammenslåingen av Orlen og Lotos. Wirtualna Polska la til at rapporten bruker en metode kjent fra «Wiadomości». På spørsmål om gjeldende drivstoffpriser ble uttalelsene til noen få «enkle polakker» vist. De var alle spente. Det var imidlertid ikke dette temaet som skapte oppsikt blant nettbrukere.

Nye EU-medlemmer?

Det forberedte materialet ble beriket med en tabell som bedre skulle illustrere hvor billige drivstoffpriser i Polen er sammenlignet med EU. Overraskende nok inkluderer styrets medlemmer: Priser fra Sveits og Norge (dvs. land som ikke tilhører EU). Dette gikk ikke upåaktet hen av publikum.

«Dyrt (bokstavelig talt) TVP. Jeg visste ikke at det var en mulighet til å bli med i EU, land som ikke engang streber etter det, kommenterte politikeren Paweł Szramka på Twitter.

En festival med feil

Den nevnte gaffelen er bare en av mange manglene i innholdet i polsk fjernsyn. En annen skjedde nylig da en journalist rapporterte på TVP Info om ankomsten av F-22 Raptor jagerfly til Polen.

«Selve maskinen, eller faktisk F-22 supermaskinen, er et jagerfly som kan nå lysets hastighet uten ekstra assistanse,» sa hun.

En annen spektakulær sjanger var inkluderingen av tittelen «Debatt om ukrainsk barbari» i «Wiadomości» i informasjonslinjen. De ba raskt om unnskyldning for feilen og sa at det var «russisk barbari begått i Ukraina».

You may also like

Leave a Comment