Home » Europa svarer Russland med sanksjoner. Pakken inkluderer fem sektorer

Europa svarer Russland med sanksjoner. Pakken inkluderer fem sektorer

by Catherine Monroe

Europa svarer Russland med sanksjoner. Pakken inkluderer fem sektorer. Twitter

– I kveld var europeiske ledere samlet om å fordømme de voldsomme og uprovoserte angrepene. Nå må vi møte dette øyeblikket. Vi vil holde Kreml ansvarlig. Pakken med sterke og målrettede sanksjoner vedtatt av europeiske ledere i kveld er et klart bevis på det. Det vil ha størst mulig innvirkning på russisk økonomi og politiske elite. Den er basert på fem pilarer: den første er finanssektoren; den andre – energisektoren; den tredje – transportsektoren; fjerde – eksportkontroll og forbud mot eksportfinansiering; og til slutt – visumpolitikk Det sa Von der Leyen på en pressekonferanse i Brussel.

For det første inkluderer pakken økonomiske sanksjoner som begrenser Russlands tilgang til sentrale kapitalmarkeder. Disse sanksjonene er for tiden rettet mot 70 prosent. det russiske bankmarkedet, men også i sentrale statseide selskaper, inkludert forsvarssektoren.

Disse sanksjonene vil øke Russlands lånekostnader, øke inflasjonen og gradvis erodere Russlands industrielle base. Vi retter oss også mot den russiske eliten ved å sette et tak på innskuddene deres slik at de ikke lenger kan gjemme pengene sine i trygge havn i Europa, understreket von der Leyen.

– Den andre hovedpilaren er rettet mot energisektoren, en viktig økonomisk sektor som gir den russiske staten spesielle fordeler. Eksportforbudet vårt vil ramme råolje og hindre Russland i å modernisere sine raffinerier, noe som ga Russland 24 milliarder euro i eksportinntekter i 2019, la hun til.

Det tredje elementet i pakken er et forbud mot å selge alle fly, reservedeler og utstyr til russiske flyselskaper.

– Dette vil forverre situasjonen i nøkkelsektoren av russisk økonomi og forverre kommunikasjonen med landet. Tre fjerdedeler av Russlands nåværende kommersielle flyflåte ble bygget i EU, USA og Canada. Derfor er de i stor grad avhengige av det, understreket kommisjonslederen.

>> RAPPORT: Panikk på børsene. Børsnoterte selskaper begrenser sin virksomhet i Ukraina

– Det fjerde punktet er at vi begrenser Russlands tilgang til nøkkelteknologier. Vi vil forbedre Russlands tilgang til nøkkelteknologier det trenger for å bygge en velstående fremtid – som halvledere og banebrytende teknologier, sa von der Leyen.

Det femte elementet er visumspørsmålet. Diplomater og tilknyttede grupper, så vel som forretningsfolk, vil ikke lenger ha privilegert tilgang til EU.

– Som alltid vil disse aktivitetene være tett koordinert med våre partnere og allierte. Dette er selvfølgelig USA, Storbritannia, Canada og Norge, men nå får de selskap av Sør-Korea, Japan og for eksempel Australia. Vår enhet er vår styrke. Kreml vet dette. Det prøvde sitt beste for å splitte oss, men mislyktes totalt. Det hadde akkurat motsatt effekt. Vi er mer samlet enn noen gang, og vi er målbevisste, konkluderte kommisjonspresidenten.

You may also like

Leave a Comment