Home » Fagforeningsfolk etterlater ingen tråd til det nye budsjettforslaget

Fagforeningsfolk etterlater ingen tråd til det nye budsjettforslaget

by Thure Lindhardt

Norges Bilforbund (NAF) viker heller ikke tilbake for å kritisere de nye budsjettforslagene. Du forventer en økning mva fra CO2 til bensin – med 41 øre fra 1,37 kr til 1,78 kr per liter. Regjeringen vil også at alle hybridbiler som må lades skal bli dyrere. I tillegg skal eierne av elbili betales fullt ut mva fra bilforsikring (trafikkforsikringsavgift, tidligere årsavgift), som vil være 876 kroner per år. I tillegg viser NAF til at regjeringen foreslår at kjøp av brukt elbil, som registreres for første gang i 2019 eller senere, er 6.681 kroner mer. For alle andre brukte elbiler registrert mellom 2011 og 2018 er fakturaen 4.034 CZK.

– Dieselbiler fortsetter å selge godt i bruktmarkedet. I og med at omregistrering av en elbil nå blir like dyr som en dieselbil, kan det føre til at potensielle elbilkjøpere går over til diesel, noe som er det motsatte av hva myndighetene ønsker, avslutter Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. — Arbeiderpartiet må reversere disse økningene, legger han direkte til.

Regjeringen krever at ladbare hybrider skal ha en rekkevidde på 100 kilometer for skattelette, melder også NAF. Forbundet legger til at ingen av dagens ladbare hybrider har så stort utvalg. Samtidig skjerper myndighetene kravene til CO2-utslipp i avgifter, noe som gjør innkjøp av nye bensin- og dieselbiler dyrere.

You may also like

Leave a Comment