Fem for Canada. Verdifulle seire for vertene

by Catherine Monroe

PAP / EPA / TOMS KALNINS / På bildet: Canadas ishockeyspiller

Rafal Smolinski

Onsdag var det ingen overraskelser på ishallene i Riga og Tammerfors, og blant annet vertene var glade for seirene. Den fjerde seieren i verdensmesterskapet i ishockey ble vunnet av kanadierne, som raskt desillusjonerte kasakherne.

I Arena Riga begynte det kanadiske laget umiddelbart å jobbe. Mackenzie Weegar åpnet kampen i det 19. sekundet, deretter doblet Lawson Crouse ledelsen til 3-0. Adil Beketaev ga kasakkerne håp med scoringen i det 10. minutt. Dette var imidlertid bare en liten smakebit fra det svakere laget. Takket være Joe Veleno ledet favoritten 4:1 etter den første tredjedelen. I de neste to kampene var hockeyspillere fra Maple Leaf-landet fornøyd med et mål scoret av Samuel Blais.

Canadierne skjøt 40 skudd på mål og vant 5-1. Dette ga dem sin fjerde seier i årets mesterskap og de har 11 poeng etter fire kamper. Det er det tredje nederlaget i Riga for kasakherne. Deres prestasjoner er foreløpig bare to poeng, og det betyr en kamp for tilværelsen i verdenseliten.

En veldig viktig seier når det gjelder valgbarhet til å spille i knockout-stadiene ble oppnådd av latviere. Gruppe B-verter slo Norge 2-1. De avgjørende hendelsene for utfallet av kampen skjedde i den andre tredjedelen. Rodrigo Abols og Toms Andersons scoret på bare 39 sekunder. Disse treffene ble kun besvart av Ludvid Hoff. Latvia økte poengsummen til fem poeng. Norge har på sin side fire etter fire kamper.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Husker du henne? 40-åringen strålte i Madrid

I Tammerfors skapte kveldskampen mellom gruppe A-vertene og Frankrike mye følelser. Suomi beseiret til slutt Tricolors 5-3. Til tross for at de hadde fordelen på isen, kjempet rivalene til siste slutt. Charles Bertrand scoret et kontaktmål med 11 minutter igjen, og Nokia Arena ble bråkete. Franskmennene tok sjansen og gjorde en feil. Sakari Manninen utlignet ved å stikke pucken i det tomme målet. Finnene vant den andre kampen og er nummer fire med syv poeng. For franskmennene betyr nederlaget i utgangspunktet slutten på sluttspilldrømmene deres, men de ser fortsatt bra ut når det gjelder å forbli i eliten.

Amerikanerne fikk det fjerde settet med poeng onsdag. Denne gangen beseiret det amerikanske laget Østerrike enkelt 4:1. Etter en rolig første omgang ble det flotte skudd i andre og tredje omgang. Rocco Grimaldi, Carter Mazur, Lane Hutson og Nick Perbix scoret for favorittene. Thomas Raffl scoret et hederlig mål for østerrikerne. Taperne har bare ett poeng igjen. Når det gjelder å holde seg i eliten, vil kampen mot Ungarn være avgjørende for Østerrike.