Home » For administrerende direktør i Intel er Bitcoin en økologisk katastrofe

For administrerende direktør i Intel er Bitcoin en økologisk katastrofe

by Peter Østbye

Bitcoin har kommet under press de siste årene på grunn av sitt høye energiforbruk innen myntgruvedrift.

Administrerende direktør i brikkeprodusenten Intel kritiserte nylig Bitcoins miljøpåvirkning Intervjuet av Bloomberg.

I 2019 uttalte Patrick Gelsinger at Bitcoin er dårlig designet fordi teknologien bruker for mye energi. På spørsmål om han fortsatt tror Bitcoin er en klimakrise, svarte han ja. sa Gelsinger;

«En enkelt oppføring i Bitcoin-reskontroen bruker nok energi til å drive hjemmet ditt i nesten en dag. Det er en klimakrise.»

Den ledende kryptovalutaen har vært under intens gransking de siste årene når det kommer til dets enorme strømforbruk. Folk som Tesla-sjef Elon Musk har også uttalt seg om Bitcoins høye energiforbruk og miljøskader.

Arbeids-poof-protokollen er dokumentert å forbruke mye strøm på grunn av utvinningsprosessen. Som et resultat migrerer noen blokkjeder som Ethereum til den mer miljøvennlige Proof-of-Stake-protokollen.

de Data er fra University of Cambridge viser at Bitcoin-nettverket for tiden bruker omtrent 125 terawattimer strøm per år. Det er mer strøm som forbrukes per år enn de fleste land, inkludert De forente arabiske emirater, Sverige og Norge.

I intervjuet benyttet Intel-sjefen anledningen til å promotere selskapets nye gruvebrikke. Ifølge Gelsinger løser Intels gruvebrikke klimaproblemet knyttet til Bitcoin-gruvedrift.

Gelsinger la til at Intel forbereder lanseringen av sin nye gruvebrikke og lover at den vil være mindre skadelig for miljøet sammenlignet med dagens brikker. Han sa;

«Vi kommer til å jobbe for å løse dette problemet fordi det er en kraftig teknologi, et uforanderlig og handlingsdyktig digitalisert inputsystem som kan transformere valutaer, transaksjoner og forsyningskjeder, så ja, denne er spennende.»

Bitcoin har tapt over 3 % av verdien i dag og handles for tiden for $41 000 per mynt.

You may also like

Leave a Comment