Home » Gdańsk ble ikke forelsket i håndball på høyeste nivå. Ergo Arena lyser av tomhet og er noen ganger stille

Gdańsk ble ikke forelsket i håndball på høyeste nivå. Ergo Arena lyser av tomhet og er noen ganger stille

by Catherine Monroe

5.489 fans så den unike kvartfinalekampen i VM, der Spania beseiret Norge etter to overtider. Møtet i Ergo Arena skulle vært en håndballfestival, men det ble det dessverre ikke. – Det var stemning i Katowice – sukket journalistene som så kampene til de beste håndballspillerne i verden i sidehallen.

Verdensmesterskap i håndball for menn – Gdansk 2023

De tre viktigste kampene i den «polske» delen av håndball-VM 2023 bør være en publikumstrekker. Og ikke bare polakkene, ikke bare innbyggerne i Pommern. Ergo Arena på grensen mellom Gdańsk og Sopot ventet på håndballfans fra hele Europa, for slik ble resultatene. Arrangørene antok at tribunene ville være fylt til siste plass. De forventet en impuls fra fansen fra Tyskland og Norge. Dessverre skjedde ingenting av den typen.

En billett var gyldig til to kvartfinalekamper i Ergo Arena. I løpet av få timer kunne konkurranser sees på et nivå man sjelden sett på Vistula. Kampen mellom Spania og Norge og deretter Frankrike og Tyskland var en unik opplevelse. Den første var mer intens da spanjolene gikk inn i ekstraomganger under fantastiske omstendigheter, til tross for at de tapte 24:25 uten ballbesittelse bare sekunder fra slutten av kampen. 5.489 fans gned seg undrende i øynene på trenerlaget Jordi Ribera gikk seirende ut av denne kampen. Utvilsomt vil dette spillet ha en spesiell plass i verdensmesterskapets nyere historie.

Jeg er fullstendig klar over at onsdag kveld ikke er den beste tiden å se direktesendte sportsbegivenheter. Det er ingen tvil om at stemningen ville vært annerledes dersom Polen kom til kvartfinalen. Nok en gang ble det vist at uten resultatene fra verten for verdensarrangementet er det ingen tilfredsstillende oppmøte. Mindre enn 5.500 fans i Ergo Arena blekner sammenlignet med de 11.338 tilskuerne på tribunen i Stockholm for Danmark-Ungarns kvartfinalekamp, ​​eller de 16.215 for neste dags Sverige-Egypt-kamp.

You may also like

Leave a Comment