Home » Gruvedrift vokser rekordhøyt

Gruvedrift vokser rekordhøyt

by Thure Lindhardt

Behandlingskraft for produksjon av nye Bitcoin-enheter har nådd et rekordhøyt nivå ettersom gruvearbeidere i kryptovaluta flyttet virksomheten til andre land etter restriksjoner pålagt Kina.

de hashrate Bitcoin, som måler vanskeligheten med å lage nye kryptovalutaer, steg til 172 millioner terahashes per sekund, det høyeste nivået siden mai, ifølge data fra Blockchain.com. Denne økningen antyder at » Mindreårige «Digital bruker flere dataressurser til å løse komplekse gåter, som de blir belønnet for med nylig pregede bitcoins.

Total hashhastighet (TH/s)

Gruvearbeiderne har flyttet til nye regioner siden mai da Kina forbød den energikrevende praksisen. Den negative miljøpåvirkningen av Bitcoin-gruvedrift har vært et stort bekymringspunkt for Bitcoin-kritikere på grunn av mengden energi som kreves for å produsere nye mynter.

I følge data fra Cambridge senter for alternativ finans, USA er nå det landet som bruker mest datamaskiner på å lage nye digitale eiendeler.

Utvinningstempoet understreker utfordringene myndighetene står overfor når det gjelder å regulere den svært mobile og globale kryptovalutaindustrien.

« Gruveforbudet i Kina har bare resultert i en geografisk forskyvning … Vi ser denne forskyvningen til andre land, inkludert Canada og USA, som en netto fordel.«Sa Jason Zaluski, CTO ved Hut 8 Mining Corp., basert i Toronto.

Denne geografiske omstillingen har vært en velsignelse for gruveselskaper i USA og andre steder ettersom driften har skiftet til nye anlegg i land som tilbyr billige energikilder som USA, Island, Norge og Canada.

Bitcoin-gruvearbeidere spiller en viktig rolle i kryptovalutamarkedet når de slår nye mynter og holder den underliggende teknologien trygg, som er avhengig av kraftige datamaskiner som løser matematiske ligninger. En høyere hashrate indikerer at det er vanskeligere å bryte seg inn i kryptovalutanettverket.

Gruvearbeidere oppfordres til å starte opp så mange maskiner som mulig når bitcoin-prisen er høy, noe som er en del av årsaken til utvinningstempoet. Bitcoin ble handlet for $50 000 på onsdag, opp fra toppen på $69 000 i mai, men fortsatt mer enn 50% over starten av året.

Til tross for denne utvinningen hadde Kinas forbud varige effekter, ettersom produksjonstakten ville vært enda høyere uten landets organiserte kampanje. Bitfury, et av de største gruveselskapene i verden, sa hashrates, til tross for oppkjøpet, » langt under det de ville vært uten Kinas utvikling«.

Nedleggelsen av industrien i det asiatiske landet har tvunget bedrifter til å bruke mer effektivt utstyr, noe som har presset prisene opp.

« Mesteparten av utvinningen kan tilskrives å bringe neste generasjons utstyr opp og gå, ikke flytte utstyr ut av Kina, der mye av utstyret har vært for ineffektivt til å fortsette å operere på nye steder.«Sa Bitfury.

Kinas største bitcoin-produserende provinser har tatt anti-gruvetiltak for å kutte karbonutslipp og bekjempe private kryptovalutaer ettersom landet driver sin egen offisielle digitale valuta. Tiltaket spredte seg til gruveindustrien og den globale datakraften for Bitcoin-gruvedrift ble halvert umiddelbart etterpå.

Men prisene på kryptovaluta steg jevnt og trutt på høsten, og gruvearbeidere utnyttet mangelen på kapasitet og utstyr til å utvinne flere mynter.

I forrige uke spådde Marathon Digital, et børsnotert gruveselskap i USA, at det ville nå rekordhøye driftsnivåer i midten av neste år da et nylig bygget anlegg for fornybar energi i Texas ble tilgjengelig for flere gruvearbeidere. Riot Blockchain, et annet Nasdaq-notert gruveselskap, har også hevet hash rate-prognosen for neste år når et nytt anlegg i Colorado går i luften.

You may also like

Leave a Comment